Iata cum se prepara Reteta de tort Kinder
Se incepe cu pregatirea blatului, se separa ouale, albusurile se mixeaza spuma, separat intr-un vas, cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, pana devin spuma, treptat se adauga uleiul si aroma de vanilie, dupa care se incorporeaza faina, praful de copt, alunele macinate si cacaua.
Peste compozitia obtinuta se adauga albusurile, facand atentie, se amesteca de jos in sus pana se obtine o compozitie omogena. Intr-o tava tapetata se pune compozitia, se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru aproximativ 25/30 minute. Trebuie sa verificati daca este bine copt. Blatul se lasa la racit pana la folosire, se poate pregati si cu o zi inainte.
Crema de vanilie:
Laptele se pune pe foc, intr-un vas se amesteca zaharul cu aroma de vanilie si amidonul de porumb, cand laptele este cald, incepe sa fiarba, se da la o parte se toarna in bol peste compozitie si se amesteca totul bine. Se pune din nou in oala si se da la foc mic pana se va obtine crema, se amesteca in continu, se da de pe foc se adauga untul. Se lasa la racit, dupa care se mixeaza mascarponele cu zaharul pudra si treptat se incorporeaza crema rece, crema obtinuta se lasa la frigider.
Crema cu nutella:
Se mixeaza mascarponele cu zaharul pudra si laptele condensat, dupa care se adauga nutella si se mixeaza la viteza maxima pentru cateva minute. Crema se da la rece.
Blatul se taie in trei parti egale, intre timp se pregateste un sirop de apa cu zahar si vanilie si frisca batuta. Se asaza prima parte de blat, se insiropeaza dupa gust, se intinde un strat de nutella si se pune crema de nuttela, Se asaza a doua parte de blat, la fel se insiropeaza se pune crema de vanilie si alune macinate deasupra, se inchide cu ultima parte se insiropeaza se pun o lingura de nutella si frisca batuta. Tortul se lasa la rece cel putin 12 ore si decoreaza dupa gust.