Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Paste cu dovlecel si mozzarella
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba,punem sare si pastele . Se fierb pentru 8 minute , amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele . Cand...Citeste continuarea
Spaghetti cu ardei si usturoi
Postat de: deyutzky in PasteFierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet, apoi la scurgem bine de apa. Intr-o tigaie punem la incins 2-3 linguri de ulei, adaugam usturoiul curatat si tocat marunt si putina apa....Citeste continuarea
Prăjitură cu Ricotta si Lămâie
Postat de: ctlina in DulciuriSe încălzește cuptorul la 160 ° C. Tapisam fundul tavei cu hartie de copt si ungem marginile cu unt. Separam albusurile de galbenusuri. Se freaca untul cu 150 gr de zahar,...Citeste continuarea
Prăjitură cu cocos
Postat de: Zamfira in PrajituriBlat Batem spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul şi gălbenuşurile, mixăm bine totul. Adăugăm treptat uleiul, făina,cacao. Turnăm compoziţia într-o tavă...Citeste continuarea
Ciorbă de văcuţă
Postat de: Zamfira in CiorbeTăiem bucata de mânzat în bucăţi mai mici şi le punem în apă rece la fier, 5 litri apă. Legumele le spălăm, curăţăm şi le tăiem cubuleţe mici. Când...Citeste continuarea
Tort cu cafea ,,Mocca,,
Postat de: Zamfira in TorturiBatem albuşurile cu un praf de sare până cînd obţinem o spumă foarte tare. Adăugăm treptat gălbenuşurile şi zahărul şi esenţa. Mixăm în continuare....Citeste continuarea
Sufleu de conopida
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriDesfacem conopida in buchetele,o spalam bine si o punem la fiert in apa cu sare pentru cca15 minute. Cand este fiarta, o punem intr-o strecuratoare si o trecem sub jet de apa rece. O lasam la...Citeste continuarea
Ciocolată de casă
Postat de: Zamfira in DulciuriCernem printr-o sită rară cacao-ul și laptele praf. Punem zahărul și apa la fiert, amestecăm tot timpul și lăsăm să fiarbă cel puțin 5 minute. Îl luăm de pe foc și...Citeste continuarea
Salam de biscuiți
Postat de: Zamfira in PrajituriBiscuiții îi rupem în bucăți mai mari. Rahatul și nucile se mărunțesc în cubulețe mici cu latura de 1 cm. Se pun la foc laptele, când s-a încălzit...Citeste continuarea
Prăjitură cu banane și coajă de...
Postat de: Zamfira in PrajituriOmogenizăm foarte bine gălbenușurile cu zahărul, esențele de lămâie și uleiul. Batem albușurile cu un praf de sare. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt (cernută),...Citeste continuarea
Prăjitură de brânză de vaci...
Postat de: Zamfira in PrajituriOmogenizăm foarte bine brânza de vaci cu smântâna și zahărul pudră. Amestecăm cele 5 gălbenușuri cu 5 linguri de zahăr tos și 5 linguri de griș. Adăugăm...Citeste continuarea
Chec 3 culori
Postat de: aalliinnaa07 in Dulciuripunem intr-un bol ouale, iaurtul, uleiul, zaharul, faina si praful de copt. Amestecam toate ingredientele, apoi impartim compozitia in 3 parti egale, in care intr-una punem 2 lingurite de cacao,...Citeste continuarea
Cookies cu merisoare uscate
Postat de: ctlina in DulciuriSe amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema spumoasa - puteti folosi robotul sau mixerul. Adaugati smantana, extractul de vanilie si amestecati. Puneti faina si...Citeste continuarea
Prajiturele-bombonele din resturi
Postat de: Constelatialeu in DulciuriFoaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeza pana se topeste,adaugam si lingurita de otet. La finam amestecam nuca macinata cu...Citeste continuarea
Prajitura Auras
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlat : Ciocolata,untul si nessul dizolvat in apa calda se pun pe pe foc la topit .Se lasa la racit, se adauga zaharul , extrasul de vanilie, apoi ouale, unul cate unul, se omogenizeaza. Se adauga...Citeste continuarea
Prajitura cu jeleu de visine
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza bine, pana se topeste zaharul, se adauga plicurile cu praf de crema si faina,se omogenizeaza, apoi se...Citeste continuarea
Fusilli cu ton la cuptor
Postat de: licurici_lra in PasteAm pus apa la fiert. Cand a fiert apa, am adaugat pastele si putina sare, apoi le-am fiert 8 min. Am pus o lingura de ulei intr-o tigaie, am adaugat usturoiul pisat si l-a calit 1...Citeste continuarea
Tort Egiptean
Postat de: JulyCris in TorturiFoi Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea lucioasa.Amestecam faina cu nuca si o adaugam treptat in bezea.Impartim...Citeste continuarea
Fusilli cu legume și chilli
Postat de: mirela0911 in PasteSe fierb pastele în apa clocotită cu sare. Când sunt gata, se strecoara, se trec sub un jet de apa rece și se lasă să se scurgă. Dovlecelul se curăță de coajă și de...Citeste continuarea
Paste cu lapte
Postat de: licurici_lra in PasteAm pus laptele la fiert impreuna cu zaharul si esenta. Cand a dat in fiert am adaugat pastele si le-am lasat sa fiarba 7-8 min. Le-am servit cu dulceata de cirese. Citeste continuarea
Prajitura rustica cu mere
Postat de: caroline in PrajituriPrajitura se prepara repede asa ca incepem prin a incalzi cuptorul la 180 grade. Merele le curatam de coaja, indepartam cotorul, taiem felii apoi cuburi mici. Punem intr-un...Citeste continuarea
Inghetata cu iaurt,mango si banane
Postat de: JulyCris in DulciuriCuratam mango si-l taiem cubulete.Bananele le curatam de coaja si le taiem rondele. Punem fructele intr-o caserola si le bagam in congelator pana se congeleaza bine. Scoatem fructele din...Citeste continuarea
Bigoli cu speack si ceapa verde
Postat de: gurita_ta2005 in PastePastele se pun la fiert in apa cu sare cand acesta incepe sa fiarba. Intr-o tigaie topim putin unt,punem ceapa taiata feliute,adaugam carnea fasii(speack stick),le calim cateva minute,punem...Citeste continuarea
Fursecuri aromate de toamna
Postat de: momo121 in DulciuriUntul la temperatura camerei il amestecam cu zaharul pudra pana formam o crema, adaugam si oul cu albusul(optional) pana le incorporam bine si pe acestea. Faina cu praful de copt...Citeste continuarea
Fusilli cu ragu de ton,vanata si...
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert. Cand apa fierbe, punem sare si pastele .Le fierbem pentru 11 minute amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele. Vanata se...Citeste continuarea
Placinta impletita cu mere
Postat de: Meea in DulciuriIncepem cu pregatirea aluatului pentru ca necesita energie si timp:)).Punem faina, sarea si zaharul pe marginea castronului. In mijloc lasam un loc liber pentru a pune drojdia, oul si laptele...Citeste continuarea
Gogosi a la Motan la Oale
Postat de: CarmenBlue in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Daca folosim drojdie proaspata, se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte caldut si se lasa sa se umfle 10-15 min. la loc...Citeste continuarea
Apple Pie - Placinta americana cu mere
Postat de: Adele in DulciuriPentru inceput se pregateste aluatul, se amesteca toate ingredientele intr-un vas, dupa care se transfera pe masa de lucru si se framanta energic pana se topeste foarte bine untul, se lasa...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: JulyCris in PrajituriTiramisu reţetă originală Frecam galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. Punem vasul la bain marie si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase.Lasam crema de oua la racit.Intre...Citeste continuarea
Vinete evantai
Postat de: CarmenBlue in Mancaruri de legumeSe spala vinetele, se usuca si apoi se taie pe lungime in felii potrivite pana la cotor. Se apasa un pic pe ele sa arate ca un evantai si se pun intr-o tava unsa cu un pic de ulei. Sunt mai usor...Citeste continuarea
Fursecuri fragede ,, Arici,,
Postat de: andaoana in DulciuriUntul impreuna cu zaharul (ar fi bine sa utilizati zahar pudra pentru a scurta timpul de mixare) il mixam bine pana cand devine spumos. Adaugam pe rand cate un ou mixand bine dupa fiecare. Punem...Citeste continuarea
Mancare de galbiori cu orez
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeGalbiorii ii spalam foarte bine cu apa rece si ii taiem daca este necesar . II punem la scurs intr-o sita . Ceapa o taiem solzisori si o calim intr-o tigaie antiaderenta in ulei . Adaugam peste...Citeste continuarea
Plăcintă de dovleac împletită
Postat de: gicuta69 in DulciuriAluat: cernem faina intr-un castron. Facem o adincitura in mijlocul fainii si punem restul ingredientelor.Framantam pana obtinem un aluat neted, nelipicios. In timpul framantarii lovim...Citeste continuarea
Eclere cu crema de vanilie si...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriCrema:Intr-un bol se pun 400 ml de lapte rece de la frigider,se adauga plicul de crema si o lingura de zahar si se mixeaza bine.Cand crema este gata se...Citeste continuarea
Tocanita de ardei copti
Postat de: Criss in Mancaruri de postArdeii se coc pe o plita sau in cuptor, cum va place mai mult, se pun intr-un vas si se acopera cel putin 15-20 minute, pentru ca apoi se pot curata mult mai usor. Se curata de coaja si se...Citeste continuarea
Budincă de spaghete cu brânză...
Postat de: ela2015 in PasteSe fierb pastele în apă clocotită, cu un praf de sare. Când sunt fierte le scurgem, le trecem prin jet de apă rece şi le lăsăm la scurs. Preîncălzim cuptorul....Citeste continuarea
Cannelloni cu pui si ciuperci
Postat de: gospodariu in CannelloniPentru inceput vom toca carnea de pui,iar din cele 5 rosii vom face suc proaspat. Pentru a pregati umplutura, vom cali o ceapa peste care vom adauga carnea de pui tocata,ciupercile taiate...Citeste continuarea
Paste chinezesti (noodles) cu pui...
Postat de: gospodariu in SpagheteSe taie fideluță (julienne) ceapa,morcovul,ardel verde/rosu si pieptul de pui. Intr-o tigaie wok se incinge uleiul si se calesc in ordine pieptul de pui dupa care(cand...Citeste continuarea
Paste carbonara cu mazare si bacon
Postat de: gospodariu in SpagheteSe pun spaghetele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Separat intr-o cratita se prajeste baconul,iar cand este gata se toarna peste el compozitia de la...Citeste continuarea
Paste cu sos de branza cu mucegai...
Postat de: angelicatesse in SpagheteSe fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp, smantana se incalzeste, pana atinge punctul de fierbere. Se pune in ea branza cu mucegai, se adauga sare si piper dupa...Citeste continuarea
Supa-crema de dovleac cu foie gras...
Postat de: ctlina in Supe/CiorbeDovlecelul se goleste de seminte si nervuri si se taie in patrate medii. Se curata cartofii, ceapa si usturoiul. Se pun legumele cu cubul Knorr, ierburile, sare si piper la...Citeste continuarea
Paste cu ton şi sos de roşii
Postat de: AlexF in PastePastele Într-un vas punem 2,5 litri de apă cu 2 linguri de sare după care lăsăm până dă în clocot. După ce apa a dat în clocot adăugăm bulgăraşii de...Citeste continuarea
Fasole scazuta la cuptor cu ardei...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postIntai de toate, spalam fasolea, pe care o alegem inainte, o punem la inmuiat in apa clocotita pentru 3-4 ore. In acest timp, schimbam o data apa, dar punem tot clocotita. Intr-o oala punem apa,...Citeste continuarea
Rulada de curcan cu spanac
Postat de: ctlina in CurcanSe spală și se fierbe spanacul cateva minute în apă clocotită cu sare. Se scurge și se apasa bine pentru a elimina cat mai multa apa. Curatam ceapa și usturoiul si le...Citeste continuarea
Negresa cu cafea si nuci coapte
Postat de: RuxyRux in DulciuriPortiile vor iesi in functie de cat de mari veti taia bucatile, fireste. Nucile le-am copt 6 sau 7 minute( in functie de cuptor, le-am lasat putin sa se raceasca apoi le-am pus intr-o punga si...Citeste continuarea
Paste cu branza, mere si stafide
Postat de: mirela0911 in PasteSe fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara, se clatesc sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Intr-un vas incapator se amesteca branza cu zaharul,...Citeste continuarea
Prajitura cu piscoturi si crema de...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele si uleiul. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna apoi se adauga peste compozitia de oua. Se...Citeste continuarea
Piure taranesc in vasul roman cu...
Postat de: RuxyRux in PuiSe fierb cartofii ca pentru piure. Intr-o tigaie se caleste usor ceapa presarata cu foarte putina sare, se pune si afumatura taiata dupa dorinta, eu am taiat si fasii si cuburi si se lasa...Citeste continuarea
Hamburger cu snitel de pui
Postat de: CameliaComan in SandvisuriPrima data preparam snitelele de pui. Peste cele 4 felii presaram piper si sare.Le amestecam bine.Batem 2 oua.Trecem pe rand fiecare felie de piept de pui prin ou iar apoi prin pesmet. Repetam...Citeste continuarea
Paste cu carnati de plescoi si...
Postat de: licurici_lra in PasteAm pus apa la fiert, iar cand a dat in fiert am adaugat pastele, putina sare si le-am fiert 7 minute, ammestecand din cand in cand. Am pus putin ulei intr-o tigaie, am adaugat carnatii de...Citeste continuarea