- Pandispan:
    
        - 4 oua
 
        - 120 g faina
 
        - 120 g zahar
 
        - un varf de cutit de sare
 
        - 1 lingurita coaja de portocala
 
    
     
    - Crema:
 
    - 250g ciocolata
 
    - 200 ml frisca lichida/smatana dulce
 
    - 50 g unt/margarina la temperatura camerei
 
    - 1/2 lingurita de esenta de portocale.
 
    - Sirop: 
 
    - 2 linguri de cafea instant
 
    - 1 lingura de zahar
 
    - 1 lingurita esenta de portocale
 
    - 350mlapa
 
    - Glazura:
 
    - 150g ciocolata
 
    - 4 linguri frisca lichida
 
    - 1 lingurita unt.
 
						
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
			 
						 
						
					 
					
						
							Portii: 8
																												Timp de preparare: peste 120 minute
                         
                        
						
        
        
    
						
						MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si aroma de portocala:
						Crema:
    - Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul  moale(la temperatura camerei) peste ea.
 
    - Frisca o fierbi pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata.
 
    - Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute .
 
    - Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in crema,
 
    - Adaugi esenta o dai la rece pana se intareste mai bine (30 de minute).
 
    
Pandispan:
    - Mixam ouale intregi cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare.
 
    - Radem coaja de portocala si o punem peste compozitia de ou.
 
    - Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam de jos in sus.
 
    - Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina sau tapetata cu hartie de copt si nivelam
 
    - Dupa care lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam aerul.
 
    - Cand e auriu  atunci este gata.
 
    -  Stingem cuptorul, intredeschidem usa la cuptor punand o lingura de lemn(in cazul meu).
 
    -   Nu trebuie sa il lasam neaparat sa se raceasca complet ci sa se  obisnuiasca cu temperatura bucatariei.
    Sirop:
     
    - Fierbem apa si adaugam peste cafeaua instant.
 
    - Adauzam zaharul si esenta de portocale, amestecam usor.
 
    - Lasam sa se raceasca.
 
Glazura:
    - Topim ciocolata impreuna cu frisca.
 
    - Adaugam  lingurita de unt si amestecam.
    
    Asamblare: 
    - Taiem blatul in 3.
 
    - Asezam o foaie pe un platou dar nu inainte a a pune o lingurita de crema pe fundul platoului(in felul acesta stim sigur ca nu ne v-a aluneca tortul):).
 
    - Insiropam blatul si intindem jumatate din crema de ciocolata.
 
    - Asezam peste crema ce-a de-a doua foaie si o presam usor pe toata suprafata.
 
    - Insiropam si a doua foaie si intindem restul de crema.
 
    - Punm si cel de-al treilea blat, il presam peste crema si il insiropam.
 
    - Il dam la rece si intre timp pregatim glazura.
 
    - Topim ciocolata in 4 linguri de frisca
 
    - Glazuram cu ciocolata topita.
 
    - Dam tortul  la rece cateva ore dupa care o putem portiona si servi.
 
 
                        
						                        Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.