Mancare de post- naut in stil oriental

de Rita Ilies in Mancaruri de post, 12 Noi 2015 | 22451 vizualizari

 

Am mai scris despre proprietățile năutului în rețetele mele, dar am să vă reamintesc câteva pe care le apreciez în mod deosebit: este o sursă deosebită de fibre, de vitamine din grupa B, și de minerale. Fier, potasiu, cupru, fosfor, zinc, magneziu și calciu, toate se găsesc în boabele de năut. Unde mai pui că nu conține nici gluten. Pentru că în câteva zile începe postul Crăciunului, m-am gândit să vă aduc un preparat pe măsură. E gata în maxim 20 de minute și poate fi servit atât ca un prânz minunat, cât și ca o cină savuroasă în familie. Ca de fiecare dată am avut un ajutor de nădejde în bucătărie, minunatele conserve Sun Food.

 

INGREDIENTE

  • 20 cm dintr-o tijă de praz
  • o mână de morcov ras
  • o mână de stafide brune
  • un cub de grăsime vegetală 
  • o conservă de năut Sun Food
  • 6-7 frunze proaspete de spanac
  • 200 ml smântână vegetală
  • 100 ml zeamă de legume
  • două lingurițe cu turmeric
  • o linguriță cu pudră de coriandru
  • o linguriță cu sare roz neiodată
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post- naut in stil oriental:

   Într-o tigaie am pus prazul tăiat rondele, morcovul, stafidele și grăsimea. Am condimentat, am acoperit cu un capac și am lăsat la foc mic 2-3 minute să se înnăbușeasca. Am adăugat zeama de legume.

   Peste legumele înnăbușite am răsturnat năutul din conservă lăsând tigaia pe foc încă aproximativ 5 minute la foc iute. 

   Între timp am spălat spanacul pe care l-am adăugat rupt în mâncarea de năut. Am adăugat și smântâna vegetală amestecând pentru a o încorpora. Am luat tigaia de pe foc, spanacul având suficient timp să se gătească astfel încât să nu-și piardă proprietățile.

   Am servit împreună cu un mix de orez pe care l-am fiert în prealabil în apă cu sare.

   Poftă bună!

TIPS-URI

1

 Grasime vegetala poate fi ulei de floarea soarelui, rapiță, arahide, unt de cocos, unt vegetal din farmaciile naturiste

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post- naut in stil oriental" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de naut