Eclere

de Deny22 in Dulciuri, 14 Noi 2015 | 3491 vizualizari

 

Pentru ca sunt inebunita dupa eclere, am gaasit o reteta care iese perfect de fiecare data

 

INGREDIENTE

  • Cojile de eclere:
  • 125 ml apa
  • 125 ml lapte
  • 1 praf sare
  • 100 gr unt
  • 150 gr faina
  • 4 oua mari sau 5 medii
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Apa impreuna cu laptele si praful de sare se pun intr-o cratita la foc mic. Peste ele se adauga untul pentru a se topi.

Cand untul e topit complet punem toata faina peste compozitie si amestecam foarte bine pana se formeaza o bila de aluat bine inchegata.

Dupa aceea luam cratita de pe foc si mixam bine pentru a scoate tot aburul din aluat.

Se adauga ouala pe rand si se amesteca bine.

Cu ajutorul unui posh formam eclerele in tava tapetata cu hartie de copt si le bagam in cuptorul bine incins.

Nudeschidem usa cuptorului decat atunci cand eclere au crescut foarte bine si mai au doar sa se rumeneasca. Cu ajutorul unei scobitori intepam fiecare coaja si mai lasam 5 minute pentru a se rumeni.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice tip de umplutura va convine

2

Crema pentru eclere : mie imi place sa folosesc budinci sau crema pentru tarte de la Dr.Oetker. Se fac foarte usor si nici nu sunt costisitoare

3

Va recomand topping-ul de ciocolata

4

Cand nu am prea mult timp la dispozitie, le torn in tava cu lingura, facand astfel eclere rotunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort ecler