Gogosi pufoase la cuptor

de CameliaR in Dulciuri, 13 Noi 2015 | 4678 vizualizari

 

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • 80 g zahar
  • 220 ml lapte
  • 1 ou
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 7 g drojdie deshidratata
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt+scortisoara+zahar,ciocolata sau gem (pentru tavalit)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase la cuptor:

Pentru inceput facem aluatul pentru gogosi. Amestecam faina cu drojdia si o punem intr-un vas. In centrul ei adaugam oul batut, zaharul, coaja de portocala rasa, laptele usor caldut si 50 g de unt moale. Framnatam aluatul iar dupa ce se omogenizeaza, adaugam untul ramas si sarea. Framantam pana aluatul devine elastic si nu se mai lipseste de maini. Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la dospit 90 de minute. Dupa ce a crescut aluatul, rasturnam compoztia pe masa de lucru pe care am presarat faina. Intindem cu sucitor iar apoi cu o forma rotunda ( eu am foloit o cana) decupam gogosile, si cu un dop decupam centrul gogosilor. Punem gogosile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam la dospit aproximativ 40 de minute. (lasam un spatiu de 3-4 cm intre ele). Preincalzim cuptorul si le lasam la 200 grade C aproximativ 13 minute. Scoatem gogosile din cuptor si le lasam 3 minute sa se odihneasca iar apoi le ungem cu unt topit usor caldut si apoi le tavalim prin zaharul amestecat cu scortisoara. Eu le-am umplut cu nutella. Puteti sa le umpleti daca doriti cu ce crema doriti sau puteti sa le serviti ca atare. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu lasati gososile prea mult la cuptor. Cand s-au rumenit uniform, putem sa le scoatem din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Bya Ralu 1

24.11.2015, 19:05

bune

mihaelar63 1

29.11.2015, 00:18

Le-am pus la favo !!!

CameliaR 1

29.11.2015, 10:44

Multumesc Miha

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Semifreddo de cafea