- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- 1 ceapă mare, tocat
- 1 morcov mare, tocat
- 1 tulpină de țelină, feliată
- 500g carne slabă de vită, tocată
- 1 lingură piure de tomate
- 400g de roșii tocate, din conservă
- 450g de cartofi dulci, fără coajă, tăiați în bucăți mari
- câteva crenguțe de cimbru
- 1 frunză de dafin
- 1 mână de pătrunjel, tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Tocană de cartofi dulci și carne tocată de vită:
- Încinge uleiul într-o cratiță mare, adaugă ceapa, morcovul și țelina și sotează-le 10 minute, până se înmoaie. Adaugă carnea și las-o pe foc până se rumenește uniform.
- Adaugă piureul de roșii, amestecă,roșiile, cartofii dulci, ierburile aromate și 1 cană cu apă. Asezonează și fierbe la foc mic 40-50 de minute, până se înmoaie cartofii, amestecând de câteva ori pentru a se pătrunde uniform. Îndepărtează frunza de dafin, presară pătrunjelul tocat .
- Pofta Buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de cartofi dulci și carne tocată de vită" nu uita sa-i faci un review.