Prajitura cu ciocolata alba si caise confiate

de Moni_alex in Dulciuri, 15 Noi 2015 | 2717 vizualizari

 

Pandispan cu ciocolata alba insiropat cu sirop acrisor de lamaie, gem de caise si o crema fina de oua si unt

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 60 g de zahar tos
  • 50 g unt
  • 90 g ciocolata alba
  • 200 g faina
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 3 oua
  • 250 g unt 82%
  • 200 g zahar
  • extract de vanilie sau baton de vanilie
  • Pentru ornare:
  • 300 g gem de caise
  • 100 g caise confiate
  • 10 g ciocolata alba
  • Siropul:
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 60 g zahar
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata alba si caise confiate:

Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Se adauga zaharul si se bat bine albusurile pana acesta s-a dizolvat si spuma este tare si lucioasa.Untul se topeste pe foc foarte mic si se adauga ciocolata alba, se amesteca pana se topeste si apoi se lasa la racit.

La albusuri se adauga treptat galbenusurile, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Apoi se toarna in compozitie untul topit cu ciocolata si se mixeaza bine iar in final se adauga faina si se amesteca usor cu o paleta sau o lingura de lemn. 

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se niveleaza bine.

Pandispanul cu ciocolata alba se coace 25-30 de minute la 180° pana se rumeneste usor si devine auriu.

Pentru insiropat se amesteca zaharul cu sucul de lamaie, se pune pe foc pana se dizolva zaharul si apoi se insiropeaza blatul.

Pentru crema, intr-un castron se bat ouale cu zaharul cu mixerul, se adauga vanilia si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa usor, ideea e sa nu fiarba rau, sa nu se prinda si sa nu se coaguleze ouale.

Compozitia se lasa la racit si din cand in cand se amesteca bine cu mixerul sau cu telul.

Separat, in alt vas se freaca bine untul pana devine cremos (se foloseste unt cu procent de min 80% grasime pentru a  nu se taia crema). In untul frecat spuma se adauga treptat, lingura cu lingura, crema de oua racita. Dupa fiecare lingurade crema se mixeaza scurt cu mixerul (2-3 secunde)pentru a nu se taia sau se amesteca cu o lingura de lemn.

Pandispanul cu ciocolata alba, racit si insiropat cu siropul de lamaie, se unge cu un strat de gem de caise. 

Peste gem se adauga crema de vanilie cu unt, in strat gros, la temperatura camerei pentru a fi usor de intins.

Deasupra stratului de crema de vanilie cu unt se presara bucatele de caise confiate taiate marunt si deasupra se rade restul de ciocolata alba.

Delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata alba si caise confiate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Eugenia"