De lasatul secului, parca merge o bucatica de porc, nu? Am adus o reteta simpla, gandita pe moment, dar tare faina si gustoasa. Nu am reusit sa fac cele mai bune poze, dar am reusit sa scot o friptura ce se topeste in gura, iar asta conteza mult.
Spalam carnea, o stergem cu niste servetele, o taiem felii potrivit de groase.
Curatam ceapa, morcovul si le taiem pe jumatate.
Intr-o cratita punem carnea, ceapa, morcovul, cateva boabe de piper, foaia de dafin, sare.
Acoperim totul cu apa, punem pe foc.
Lasam sa fiarba carnea pana este bine patrunsa.
Cand este fiarta, stingem aragazul, scoatem ceapa si morcovul, pe care o sa le folosim la sos.
Sosul:
Ceapa fiarta o tocam marunt, morcovul il taiem rondele.
Rosiile decojite le facem cubulete.
Intr-o cratita punem uleiul, ceapa, morcovul si rosiile decojite.
Le transferam pe aragaz, lasam sa clocoteasca 2-3 minute.
Punem apa, pasata de rosii, mustarul, sare, piper, boiaua dulce si crenguta de cimbru.
Amestecam bine, dam drumul si bucatilor de carne.
Lasam sa scada la foc potrivit.
Cand sosul s-a ingrosat, curatam usutoriul, il zdrobim si il incorporam in friptura noastra.
Mai lasam 1-2 minute pe foc.
Se serveste calda, cu muraturi sau o salata.
Sa aveti pofta!