Un orez cu o consistenta cremoasa si foarte aromat
Intr-un ceaun se pune un pahar de apa si cand incepe sa fiarba se pune orezul spalat bine in 2-3 ape si se lasa sa fiarba la foc mic.Trebuie sa fiarba pana se umfla bine orezul si absoarbe toata apa.
Apoi se toarna laptele si se amesteca bine cu o lingura de lemn sau telul sa nu se faca cocoloase. Se lasa focul mare pana incepe sa fiarba, apoi se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa compozitia. Se amesteca continuu apoi se adauga sarea, zaharul si esenta sau batonul de vanilie. Se amesteca bine si se adauga untul.
Ouale se bat bine cu furculita si se adauga incet in lapte, amestecand continuu cu lingura pana se incorporeaza bine. Orezul isi schimba putin consistenta, se face mai cremos si va avea o culoare frumoasa.
Dupa ce se toarna ouale, se mai lasa compozitia pe foc 5-10 minute.
Se da la o parte si se adauga coaja de lamaie.
Se serveste cald cu scortisoara presarata sau cu dulceata de visine.
POFTA BUNA!