Orez cu lapte

de Moni_alex in Dulciuri, 12 Noi 2015 | 6209 vizualizari

 

Un orez cu o consistenta cremoasa si foarte aromat

 

INGREDIENTE

  • un pahar de orez cu bobul rotund
  • un pahar de apa
  • 3 pahare de lapte
  • o jumatate de pahar de zahar
  • o jumatate lingurita de sare
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • esenta sau baton de vanilie
  • coaja de lamaie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte:

Intr-un ceaun se pune un pahar de apa si cand incepe sa fiarba se pune orezul spalat bine in 2-3 ape si se lasa sa fiarba la foc mic.Trebuie sa fiarba pana se umfla bine orezul si absoarbe toata apa.

Apoi se toarna laptele si se amesteca bine cu o lingura de lemn sau telul sa nu se faca cocoloase. Se lasa focul mare pana incepe sa fiarba, apoi  se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa compozitia. Se amesteca continuu apoi se adauga sarea, zaharul si esenta sau batonul de vanilie. Se amesteca bine si se adauga untul.

Ouale se bat bine cu furculita si se adauga incet in lapte, amestecand continuu cu lingura pana se incorporeaza bine. Orezul isi schimba putin consistenta, se face mai cremos si va avea o culoare frumoasa.

Dupa ce se toarna ouale, se mai lasa compozitia pe foc 5-10 minute.

Se da la o parte si se adauga coaja de lamaie.

Se serveste cald cu  scortisoara presarata sau cu dulceata de visine.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete in 2 culori