Tort cu crema de portocale si blat cu cacao

de mihasara in Dulciuri, 12 Noi 2015 | 5765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 6 oua
    • 250 gr zahar
    • 300 gr faina
    • 10 linguri apa
    • 1 praf de copt
    • coaja de la o lamaie
    • 1 plic zahar vanilat
    Crema:
    • 2 linguri amidon
    • 250 ml suc natural de portocale
    • 350 ml frisca lichida
    • cateva picaturi de esenta de portocala
    • 4 linguri de zahar
    Glazura:
    • 100g ciocolata amaruie
    • 50ml frisca lichida.
    Sirop:
    • 100 ml apa
    • 150 ml suc natural de portocale
    • 2-3 linguri de zahar
    • esenta de portocala
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de portocale si blat cu cacao:

Blat:

  1. Separam albusurile de galbenusuri.
  2. Frecam galbenusurile cu zaharul  adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se topeste zaharul si galbenusurile se albesc.
  3. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam cate putin in amestecul de galbenusuri.
  4. Batem spuma albusurile si le adaugam peste galbenusuri.
  5. Tapetam o forma de tort sau o cratita de 28-30cm, turnam compozitia si dam la cuptor la 180 grade pentru 35-40 de minute.
  6. Inlocuim 2-3 linguri de faina cu 2-3 linguri de cacao.
  7. Eu sunt de parere ca,in cazul blaturilor si a checurilor, testul cu scobitoarea este sfant.
  8. Il scoatem pe un gratar sau pe un prosop si il lasam sa se raceasca.
  9. Il feliem si il umplem cu ce fel de crema dorim.

Crema:

  1. Dizolvam amidonul in 50 ml suc de portocale.
  2. Punem restul de suc pe foc si adaugam zaharul.
  3. Amestcam pana se topeste zaharul, luam de pe foc si turnam amestecul cu amidon.
  4. Punem vasul pe fos si amestecam continuu, pana se ingroasa crema si este usor sticolasa.
  5. Lasam sa se raceasca si in tampul asta batem frisca.
  6. Crema de portocale o adaugam peste frisca.
  7. Adaugam cateva picaturi de esenta de portocale si lasam crema la rece, cel putin 30 de minute.

Sirop:

  1. Intr-un vas punem apa, sucul de portocale si zaharul si il fierbem pana are consistenta unui sirop.
  2. Il lasam sa se raceasca si picuram esenta de portocale.

  Glazura:
 

  1. Topim ciocolata cu frisca lichida pe baie dse abur sau la microunde.
  2. Lasam putin sa se raceasca si o intidem peste prajitura.
  3. Presaram decoruri de zahar sau oricealtceva doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de portocale si blat cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice