Mancare de mazare cu gnocchi si carnati

de Merisor in Porc, 11 Noi 2015 | 3929 vizualizari

 

Incerc sa combin in fel si chip ingredientele, pentru a-i surprinde placut pe baieti, cu altfel de mancare, aporoape de fiecare data.
De data aceasta am combinat mazarea cu gnocchi, carnati dar si niste sunca presata cu crusta din boabe de piper.
A iesit tare gustoasa si v-o recomand cu drag!
Si cum gazele au fost oprite toata ziua, din cauza unei avarii, am preparat aceasta mancare la multicooker.

 

INGREDIENTE

  • 450 g mazare cu morcovi(pachet congelat)
  • 600 g gnocchi
  • 4 carnati semiafumati(Radic)
  • 250 g sunca presata, in crusta de boabe de mustar
  • 2 cepe
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 20 g unt
  • 20 ml ulei de masline
  • 250 g pasta de rosii cu ardei copt
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • piper
  • busuioc
  • oregano
  • 2 foi dafin
  • marar
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu gnocchi si carnati:

Se curata ceapa si se toaca solzisori, apoi se pune la calit in unt si ulei de masline, in vasul multicookerului, pe modul FRY, setat pentru un timp de 15 minute.

Se curata radacina de patrunjel, se taie in cuburi si se adauga peste ceapa cand aceasta devine sticloasa.

Se adauga carnatii prajiti in prealabil si taiati in rondele, precum si sunca presata taiata in cuburi, mazarea congelata si se acopera totul cu apa fierbinte.

Se seteaza programul Stew pentru o ora.

Dupa 20 de minute, se ridica capacul si se asezoneaza mancarea cu putina sare si condimente, dar si cu pasta de rosii cu ardei copti, se mai lasa la fiert 15 minute, dupa care se adauga ardeii tocati in cuburi si gnocchi.

Se mai potriveste gustul de sare si condimente, iar dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, se adauga verdeata tocata marunt.

Am setat timpul de preparare pentru o ora, dar in maxim 45 de minute, mancarea a fost gata, asa ca am deconectat aparatul inainte de expirarea timpului setat.

 

TIPS-URI

1

In timpul calirii cepei nu se va adauga sare, dar se va adauga putin zahar, pentru a obtine un delicios gust de caramelizat.

2

Sarea se va adauga in mancare, spre final de fierbere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu gnocchi si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]