Prajitura cu foi de pandispan

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Noi 2015 | 24550 vizualizari

 

Am plecat sa iau masline si m-am intors si cu un pachet cu foi de pandispan, ca mi-a placut mie cum arata si m-am gandit sa fac ceva dulce nu foarte complicat....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu foi de pandispan 3 buc = 300 g
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 200 g ciocolata tiramisu Schogetten
  • 400 ml smantana pentru frisca 30% grasime
  • Decor
  • aschii de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de pandispan:

Pentru ca foile sunt deja facute, nu ne mai ramane decat sa facem crema. Mai intai punem smantana pentru frisca intr-o craticioara, adaugam ciocolata si punem craticioara pe foc, amestecand continuu pana se topeste ciocolata, avand grija ca smantana sa nu atinga punctul de fierbere. Dupa ce ciocolata s-a topit, bagam craticioara la congelator si o lasam cca 3 ore. Intre timp punem la hidratat gelatina in apa rece. Ouale cu zaharul le mixam bine apoi pe baie de abur pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat tragem de pe foc lasam 10 min si apoi adaugam gelatina hidratata, omogenizam si incorporam in mascarpone. Dam la frigider pana scoatem cicolata din congelator. Scoatem craticioara din congelator si incorporam in crema de mascarpone, mixand bine pana obtinem o crema spumoasa.Tapetam cu folie alimentara o tava la dimensiunile foilor de pandispan. Asezam prima foaie intindem un strat de crema, uniformizam, adaugam foaia a doua, intindem din nou un strat de crema, apoi ultima foaie si deasupra restul de crema. Presaram deasupra aschii de ciocolata si dam tava la frigider cca 2 ore. Se portioneaza folosind un cutit trecut prin apa fierbinte.

TIPS-URI

1

chiar daca crema de mascarpone s-a intarit nu e nici o problema se mixeaza bine impreuna cu crema de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de pandispan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Panacris 1

15.11.2015, 13:54

Bya Ralu 1

15.11.2015, 17:06

foarte fain arata

Teo 1

16.11.2015, 21:27

De nerefuzat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de casa, cu cafea