Placinta cu mere de toamna

de Gherca Daniela in Dulciuri, 11 Noi 2015 | 3361 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700g faina
  • un cubulet de drojdie
  • un ou+ un albus
  • 250ml lapte
  • 100g zahar
  • 1 pliculete de zahar vanilat
  • putina sare
  • 50 unt sau margarina
  • coaja rasa de lamaie

Pentru umplutura:

  • 5 mere mari
  • 4 linguri zahar
  • scotisoara
  • 1 ou + 1 lingura de lapte pentru uns
  • susan (optional)
  • mac (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere de toamna:

Dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar pana devine o pasta.

Faina o cernem in bolul unde framantam si presaram putina sare deasupra; facem un gol in mijloc si turnam drojdia, punem putina faina deasupra si lasam pana crapa.

Laptele il incalzim impreuna cu zaharul si vanilia si il turnam in bolul cu faina, punem si oul cu albusul si framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. Punem si untul topit si framnatam bine pana nu se mai lipeste de maini.

Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura: Dam merele curatate de coaja pe razatoare si le calim impreuna zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de la mere.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 3 si pe fiecare foaie punem din umplutura (trebuie sa ne ajunga pentru toate cele 3 foi) si le rulam, apoi le punem intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, le mai lasam sa se odihneasca cca. 10 minute apoi le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu lingura de lapte si deasupra presaram susan si mac. Dam tava la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere de toamna" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere