O reteta de pate de casa simpla si gustoasa
Se curata ficatul, se spala bine si il punem intr-o craticioara. Se acopera cu apa, sa depaseasca ficatul cu 2-3 degete, se adauga ceapa taiata in ineluse subtiri, boabele de piper si o lingurita de sare.
Se fierbe ficatul pana este complet patruns, cca 25-30 de minute la foc mic. Cu o lingura se ia spuma formata deasupra apei.
Se fierb 3 oua tari aprox 10 minute, se curata, se taie in doua pe lungime si luam galbenusurile.
Dupa ce ficatul a fiert, il dam la o parte si il lasam sa se raceasca.
Punem in robot ficatul rece, ceapa, galbenusurile de ou, sare(dupa gust), piperul macinat si untul moale, pentru inceput 80 g si se mai adauga treptat restul de unt pana se incorporeaza tot.
Se mixeaza bine pana cand cand se obtine un pate fin si cremos.
1
Se scoate din frigider cu cca 10 minute inainte de l servi
2
L-am servit cu paine prajita si felii de rosii