PIZZA SALAMI

de Panacris in Pizza, 11 Noi 2015 | 4301 vizualizari

 

No, asta e o rețetă să zic un pic mai complexă pentru un Bucătar începător;) Dar dacă are o Maricică, adică o mașină de preparat pâine, s-a scos;) Toate fetele îl vor aprecia ;) Așa că o aduc pentru Saptamana barbatilor care gatesc! ;) Spor și poftă bună! P.S. A fost cea mai apreciată pizza de Zmeișori, din toate timpurile :D Eu am pus pe seama că le era tare foame :d , dar se pare că nu au fost influențați de acest factor ;) Chiar a fost super bunăăăăăă ;) Așa că bărbați, spor la bucătărit ;)

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • faină albă de grâu 700 g,
  • sare iodata 1 lingură,
  • zahăr tos 2 linguri,
  • drojdie uscată 3 lingurițe,
  • apă 250 ml,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri.
  • UMPLUTURĂ:
  • cașcaval ras cca. 200 g,
  • oregano 2 g,
  • ketchup cca. 150 ml,
  • salam sal-crud cca. 200 g,
  • mozzarella 200 g
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PIZZA SALAMI:

In recipientul mașinii de paine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute. După ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină, și se întind două foi rotunde, apoi se așează în tavă și se începe montarea pizzei. Se unge cu ketchup, se asezonează cu oregano, apoi se pun feliile de cașcaval, feliile de salam și mini-mozzarella înjumătățită. Se asezonează din nou cu ketchup, oregano, cașcaval ras, apoi se introduce în cuptorul încins in prealabil, se lasă la cuptor cca. 25 de minute.Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "PIZZA SALAMI" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pizza salami