A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitiv omleta cu dragoste...de dieta

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Ouale le speli si apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul il speli si il tai feliute subtiri. Adaugi totul in ouale batute....Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Blaturi: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma tare, dupa care se adauga treptat zaharul si se bat in continuare, folosind mixerul sau telul. Se adauga galbenusurile,...Citeste continuarea

Desert chec cu mere

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Mixam untul moale cu zaharul. Adaugam ouale mixand in continuare. Adaugam alternativ faina amestecata cu praful de copt si laptele. Curatam merele de coaja, le taiem cubulete, presaram peste...Citeste continuarea

Desert entremet cu ricotta si zmeura

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru Blatul de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana la omogenizare.  ...Citeste continuarea

Somon cu orez

Postat de: UrsanMihaela in Somon

Somonul se taie cubulete si se prajeste in ulei incins. Pentru orez se pune ceapa la rumenit in ulei. Se adauga ciupercile taiate cub, gogosarul taiat bucatele mici. Se amesteca ca sa nu se...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu omleta si ton

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Bateti ouale spuma cu un tel. Condimentati cu sare, piper si boiaua dulce. Patrunjelul spalat, il tocati marunt. Adaugati verdeata peste oua si cascavalul ras, amestecati bine. Puneti o lingura de...Citeste continuarea

Desert tort Saint Honore

Postat de: ancutsa in Torturi

  Eclerurile: Se pun la fiert apa, uleiul şi un praf de sare. Când începe să fiarbă, se adaugă făina, amestecând bine. Se dă de pe foc şi se lasă la răcit. Se...Citeste continuarea

Friptura cu carne de vita si telina

Postat de: eumimi in Vita

Taiem carnea in bucati potrivite si o punem intr-un vas de yenna. Adagam pasta de tomate, 1 cana de apa, telina tocata cuburi si ardeiul taiat julienne. Usturoiul il tocam marunt si il...Citeste continuarea

Desert prajitura Albina

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se pun la fiert toate ingredientele ( 1 cana de zahar, 2 oua,1 lingura untura, 3 linguri de miere,1 lingurita de bicarbonat de sodiu, 6 linguri de lapte in afara de faina pana cand compozitia se...Citeste continuarea

Aperitiv placinte Bihorene

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Peste o lingura de sare se toarna apa calduta pentru a se dizolva sarea, dupa care se pune faina, cat sa iasa un aluat mai moale decat cel de paine sau de cozonac ce se framanta bine fara a ne...Citeste continuarea

Desert prajitura cu zahar ars

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se pune la caramelizat o cana de zahar. Se stinge cu o cana de apa. Se lasa la racit.  Peste compozitia racita se pun 2 cani de faina, 4 galbenusuri frecate cu 4 linguri de zahar....Citeste continuarea

Desert tort indragostit

Postat de: xana in Torturi

Pentru blat, mixam galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare. Adaugam apoi faina, cacaua, uleiul si apa(rece) in care am dizolvat cafeaua si amestecam atat cat sa se...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de castane si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand mixand bine dupa fiecare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca...Citeste continuarea

Macrou la cuptor cu sos de rosii

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Peștele se curăță și se spală.  Eu înlătur căpățâna și îl tai  în bucățele, dar se poate lăsa și întreg. Dacă îl lăsați întreg...Citeste continuarea

Lichior de anason

Postat de: RODIMUR in Bauturi

Într-un borcan de sticlă, care poate fi închis ermetic se pun: anasonul stelat, coriandrul, batonul de scorțișoară și alcoolul. Se închide ermetic recipientul și se...Citeste continuarea

Macrou cu lamaie

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Pestele se curata si se spala in cateva ape. Se face o marinata pentru peste din zeama de la o lamaie, ulei, sare si piper.  Se freaca pestele cu aceasta marinata si se lasa pentru o ora....Citeste continuarea

Sardine la gratar

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Sardinele curatate si spalate se sterg cu un prosop de hartie. Se condimenteaza cu sare si se ung cu ulei de masline pe ambele parti. Jumatate de lamaie se curata de coaja, se toaca marunt...Citeste continuarea

Desert tort Alin

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Blatul e bine sa-l facem cu o zi inainte, se taie mai bine, asta daca ai timp. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza foarte bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de piersici...

Postat de: xana in Prajituri

Batem albusurile cu un praf de sare pana incep sa faca spuma, apoi adaugam cele 5 linguri de zahar pe rand. Cand au devenit o spuma ferma, adaugam galbenusurile tot pe rand, amestecand dupa...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de vanilie...

Postat de: Cristina82 in Prajituri

Foaia de rulada Pentru inceput batem cu mixerul zaharul si ouale impreuna, le batem cu rabdare si nu grabim mixerul ca sa nu ne scada compozitia. Le batem pana au o textura alba si...Citeste continuarea

Sardine la cuptor

Postat de: xana in Peste

Curatam si spalam bine pestii, apoi ii uscam cu ajutorul servetelelor. Taiem ceapa si usturoiul julienne si le amestecam cu sare, piper, foile de dafin, vinul, jumatate din cantitatea de...Citeste continuarea

Desert fursecuri inimoase

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron punem smantana, untura, zaharul, sarea si cele doua oua, mixam bine, apoi adaugam amoniacul stins cu otet, omogenizam. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat nelipicios,...Citeste continuarea

Salata de naut cu piept de pui

Postat de: Veronica22 in Salate

Pieptul de pui se taie cubulete si se prajeste in putin ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Cand este gata, se scoate pe servetel de hartie. Frunzele de salata se taie, de asemeni ceapa se...Citeste continuarea

Desert inimioare cu ciocolata

Postat de: eumimi in Prajituri

Punem faina intr-un bol, adaugam untura, zaharul si apa calduta si framanta alatul. Trebuie sa fie moale si nelipicios alatul. Punem folie alimentara sau hartie de copt pe blatul de lucru...Citeste continuarea

Desert cosulete din ciocolata in...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru prepararea coșulețelor, topim ciocolata fie la bain marie, fie la microunde, apoi cu o pensulă ungem interiorul formelor de brioșe cu un strat de ciocolată. Le dăm la frigider...Citeste continuarea

Desert paleuri cu ciocolata

Postat de: Oana in Prajituri

Mai intai pregatesc ganache-ul de ciocolata. Pun smantana pentru frisca la incalzit si, cand atinge punctul de fierbere, o pun peste ciocolata taiata marunt. O las deoparte 1 minut si apoi...Citeste continuarea

Dovlecei la cuptor

Postat de: trifadalia in Porc

Se rade ceapa si se adauga peste carnea tocata. Se pune si orezul impreuna cu condimentele ( sare, piper, boia) si se amesteca.  Separat se iau dovleceii, se curata de coaja, se iaie in...Citeste continuarea

Desert banana bread

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se paseaza bananele ( bananele trebuie sa fie cat mai coapte pentru a se putea pasa. Trebuie sa obtii 340 gr pasate).  Se pune untul bine topit impreuna cu zaharul. Se amesteca. Se pun...Citeste continuarea

Snitel crocant cu tarate de ovaz

Postat de: Ela68 in Curcan

1. Amestecati condimentele cu taratele de ovaz. 2. Taiati fasii carnea, dati-o cu sare si treceti-o prin ou batut, apoi prin amestecul de condimente. 3. Asezati intr-o tava o folie de copt,...Citeste continuarea

Cod a la grec

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Bucatile de cod se spala, se ung cu zeama de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper. Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele fete. Se pregateste si sosul a la...Citeste continuarea

Chefal cu usturoi si rozmarin

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala in cateva ape, dupa care se usuca. Se umplu pestii cu usturoi tocat marunt si rozmarin. Se ung pestii cu ulei de masline. Se...Citeste continuarea

Desert placinta mini-afino

Postat de: Cristina82 in Dulciuri

Se bat foarte bine ouale cu zahar. Adaugi praful de sare si drojdia crescuta la temperatura camerei (daca ai drojdie uscata o dizolvi cu 2 linguri de apa calduta) Adaugi laptele caldut, apoi...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu aroma de lamaie

Postat de: merisor67 in Prajituri

Amestecăm oul cu un praf de sare, apoi adăugăm coaja de lămâie, rasă fin și esența. Frecăm untul moale, ținut la temperatura camerei aproximativ 45 de minute, cu zahărul pudră...Citeste continuarea

Aperitiv tartine valentine

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Toate feliile de pâine se decupează în formă de inimioare. Se fierbe tare un ou, se lasă la răcit, se curăță și se feliază în momentul în care se vor decora...Citeste continuarea

Desert tort cu rulada Valentine's Day

Postat de: eumimi in Torturi

Mai intai facem blatul maro. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile si treptat faina si cacao si amestecam cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava mare tapetata cu...Citeste continuarea

Salata de ton

Postat de: eumimi in Salate

Mai intai fierbem ouale. Tocam salata verde si o punem pe fundul bolului. Adaugam rosiile tocate si castravetii, ceapa tocata rondele si boabele de porumb. Punem apoi maslinele, ouale...Citeste continuarea

Desert tort Raffaello

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Incepeti cu prepararea  siropului  pentru a se raci. Intr-un ibric puneti nuca de cocos, apa, vanilia. Asezati ibricul pe foc, lasati sa dea in clocot. Dati deoparte siropul si lasati-l...Citeste continuarea

Pate din ficatei de pui

Postat de: RODIMUR in Ficat

Se pune uleiul și untul la topit în tigaie, la foc mic. Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic, în ulei și o jumătate din cantitatea de...Citeste continuarea

Piept de gasca cu sos de portocale

Postat de: Veronica22 in Rata

Prima data tocam julien prazul pe care-l punem la calit in putin ulei. Adaugam varza taiata si ea fideluta. Daca dorim putem pune peste varza 1 pahar de vin, sare si piper si lasam sa se gateasca....Citeste continuarea

Tarta din ficatei de pui si branza...

Postat de: RODIMUR in Ficat

Se face un aluat fraged, tare și nelipicios din făină, ou, sare și unt rece. Când aluatul este gata preparat, se împachetează într-o folie alimentară din plastic și se...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza dulce vanilata

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Preparam blatul: cernem faina intr-un vas o amestecam cu praful de copt, cu untul rece bucati( lasat putin la temperatura camerei, (pentru incepatori recomand razuirea pe razatoarea mare). Se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Blatul se prepara usor: amestecam faina cernuta cu praful de copt, untul rece dar moale, taiat in bucati, oul, vanilia si smantana, framantam cat sa se omogenizeze ingredientele si formam un aluat...Citeste continuarea

Spaghete cu pui si brocoli

Postat de: licurici_lra in Spaghete

Spaghetele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe cutie. Pieptul de pui se taie in fasii subtiri si se prajeste in putin ulei.  Se pune sare, piper, fulgi de chilli si...Citeste continuarea

Pui Shanghai

Postat de: eumimi in Pui

Taiem pieptul de pui in fasii subtiri.  Batem bine ouale, adaugam faina si un praf de sare.   Punem uleiul la incins si adaugam fasiile de pui date prin ou batut si apoi...Citeste continuarea

Desert gogosi glazurate cu ciocolata

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Pregatim ingredientele si le lasam o ora la temperatura camerei. Într-un vas, se pune la încălzit smântâna dulce, se adaugă ciocolata tăiată bucăți și se amestecă...Citeste continuarea

Desert cel mai grozav chec

Postat de: andreea_andrei in Prajituri

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, adaugat treptat pana cand isi schimba culoarea si devin cremoase. Albusurile se bat spuma cu sare si zaharul adaugat treptat pana avem o...Citeste continuarea

Desert prajitura Ciresica

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Pandispanul: Se bat spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare, zaharul si zeama de lamaie, se adauga treptat, galbenusurile, uleiul, cafeaua, faina si praful de copt,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si bezea...

Postat de: katty in Prajituri

Curatam merele, le radem pe razatoarea mare, apoi le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul si zeama de lamaie, la foc. Amestecam pana scade toata zeama, dam jos si punem scortisoara macinata....Citeste continuarea

Pizza

Postat de: katty in Pizza

Cernem intr-un castron faina. Adaugam sarea si oregano. Dizolvam drojdia si zaharul in putina apa calduta. Punem drojdia peste faina si incepem sa framantam. Adaugam cate putina apa calda, apoi...Citeste continuarea

Sardine marinate

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Se curata sardinele de intestine si se taie capul. Daca aveti rabdare puteti sa le dezosati (sira se inlatura relativ usor). Se spala in cateva ape, se lasa la scurs si se condimenteaza cu...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]