MOD DE PREPARARE RETETA Salata greceasca cu lipie de casa:
Pentru lipie, dizolva drojdia in apa calduta si incorporeaza pentru inceput 140 g de faina. Lasa castronul la cald pentru cca 30 de minute ca sa actioneze drojdia.
Dupa jumatate de ora aluatul va fi umflat, e timpul sa adaugi uleiul de masline, sarea si restul de faina si framanta cca 6-8 minute, pana se incorporeaza toata faina. Pune aluatul intr-un castron, acopera-l cu o folie de plastic si lasa-l 2 ore la crescut la loc calduros.
Taie castravetele pe jumatate pe lungime si apoi felii si pune-l intr-un castron.
Taie ceapa julien, dar nu o pune direct in salata, las-o un pic in apa rece in care storci o lamaie. O sa ii mai taie din iuteala.
Taie ardeiul gras rondele si pune-l peste castraveti. Continua cu rosiile cherry taiate pe jumatate.
Adauga frunze proaspete de busuioc, menta si oregano si caperele in ulei stoarse bine.
Pentru asezonare amesteca ulei de masline extravirgin, sucul de la o jumatate de lamaie, sare si piper.
Pune si ceapa peste legume, toarna dressingul si amesteca. Pune apoi totul pe un platou mare si adauga deasupra masline Kalamata si branza Feta. Incearca sa cumperi o feta greceasca – reteta trebuie sa contina minim 70% lapte de capra.
Pentru pita, portioneaza aluatul crescut in 4 bucati, fa 4 bile, infasoara-le cu folie de plastic si lasa-le 10 minute. Apoi intinde-le cu un sucitor si coace-le in tigaie cateva minute. Pentru a le pastra consistenta moale, scoate-le pe un tocator si acopera-le cu un prosop umed.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata greceasca cu lipie de casa" nu uita sa-i faci un review.