Desert prajitura David

de Constelatialeu in Prajituri, 21 Mar 2018 | 3531 vizualizari

 

Stiu ca David nu are cum sa manance, azi abia face 3 luni, dar nu puteam sa trec pe la el fara sa fac ceva dulce.Nu stau eu sa explic cine-i David, ca aici e casuta mea virtuala si scriu ce vreau eu. La multe luni David, sa cresti mare si-ntelept !

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 50 g unt topit
  • 1 lingura cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 400 g visine conservate, scurse de sirop
  • 60 g unt
  • 100 g nuci prajite si taiate grosier
  • Glazura
  • 100 g ciocolata
  • 5 linguri de sirop de la visine
  • drajeuri de ciocolata de la Dr. Oetker
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura David:

Am folosit o tava cu dimensiunile de 34/22 cm tapetata cu hartie de copt.

Visinele le-am pus la scurs.

Am prajit si tocat grosier nuca.

Dupa ce s-au scurs visinele, le-am pus in tava si am taiat untul cubulete, am bagat tava la cuptor pentru 6 min, apoi am scos tava si am presarat nuca taiata grosier.

Separat am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine, apoi am adaugat untul topit si am mai mixat 3-4 minute. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am omogenizat. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava peste visine si nuci, am oprit cca 5 linguri de compozitie pe care le-am amestecat cu cacao. Compozitia maro am pus-o din loc in loc in tava si apoi cu un bat de frigaruie am marmorat prajitura. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am rasturnat-o pe o tava, am scos hartia de copt si apoi am turnat glazura si am presarat drajeuri de ciocolata.

 Glazura : O pregatim dupa ce am scos prajitura  de la cuptor. Ciocolata cu siropul de la visine pe foc pana se topeste ciocolata apoi o intindem pe toata suprafata prajiturii.

Se lasa sa se raceasca prajitura, apoi se taie frumos marginile si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura David" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Betivul