Lasagna crocanta cu carne de rata

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 23 Mar 2018 | 3301 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 rata (2 kg)
  • ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 30 grame maghiran proaspat
  • 800 grame spanac proaspat sau congelat
  • 1 bucata nucsoara
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 tije de telina
  • 200 ml vin rosu (Chianti)
  • 4x400 grame rosii in bulion
  • 2 foi de dafin
  • 2 cuisoare
  • 40 grame de Parmezan
  • 400 grame foi de Lasagna
  • Pentru sos:
  • 100 grame unt
  • 100 grame faina
  • 1 litru lapte
  • 150 grame branza Taleggio + Cheddar sau cascaval
  • Pentru Pangrattato:
  • 200 grame paine mai veche
  • 4 tije de rozmarin proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna crocanta cu carne de rata:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Rata se presara cu sare si piper si se unge cu ulei de masline pentru gatit. Se aseaza intr-o tava si se coace in mijlocul cuptorului, 2 ore. Se lasa la racit, apoi se indeparteaza pielea si grasimea si se adauga in vasul unui robot de bucatarie, iar carnea de pe oase se adauga intr-un bol. 

Se feliaza 2 catei de usturoi si se soteaza usor intr-o tigaie impreuna cu putina grasime de rata (ramasa in tava in care s-a gatit rata) si frunzele de maghiran. Se adauga spanacul si nucsoara si se gatesc 15 minute la foc mediu sau pana cand spanacul s-a inmuiat, iar apa s-a evaporat. Se lasa la racit. 

Se toaca ceapa marunt, impreuna cu morcovii si telina, Se adauga intr-o cratita, impreuna cu putina grasime de rata si restul de usturoi, zdrobit. Se calesc 20 de minute, la foc mediu spre mic, pana incep sa se caramelizeze. Se adauga vinul, se da focul la mare si se lasa sa fiarba cateva minute, pana cand se evapora alcoolul. Se adauga rosiile, 400 ml apa, foile de dafin, cuisoarele si carnea de rata taiata in bucati mai mici. Se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic 1 ora. La final, se adauga Parmezanul ras, sare si piper dupa gust.

Se topeste untul intr-o cratita, apoi se adauga faina. Se lasa sa se gateasca la foc mediu cateva minute, apoi se adauga laptele treptat, amestecand cu un tel. Se gateste pana devine un sos cremos. Se indeparteaza de pe foc si se adauga branza, nucsoara si piper (sare daca este nevoie).

Se acopera baza unei tavi incapatoare unse cu ulei, cu spanac, apoi cu foi de lasagna, sosul rosu obtinul anterior, inca un strat de spanac, sosul alb si foi de lasagna. Se repera ordinea de inca doua ori, ultimul strat fiind de sos alb. Se presara cu Parmezan si se coace la 180 de grade Celsius 40 de minute, pana devine aurie. Se lasa la odihnit 20 de minute inainte de a fi servita.

Intre timp, se adauga painea si rozmarinul in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, apoi se prajesc in putina grasime de rata, pana devine aurii. Se presara peste lasagna.

 

TIPS-URI

1

Eu nu am folosit carnea de la o rata intreaga, ci aproximativ 400 de grame, restul folosind-o la alte preparate. (am ajustat restul ingredientelor si marimea tavii in concordanta)

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna crocanta cu carne de rata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Panacris 1

23.03.2018, 19:24

Pfff, muncă de sisif Bravooo! O să preiau ideea, când o să rămână carne de rață, de la friptură

Rocsi 1

23.03.2018, 20:51

Ce bine arata lasagna ta!

elucubratiiculinare 1

24.03.2018, 08:07

waw, ce bine suna

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna clasica reteta traditionala italiana