Piept de porc la cuptor cu mazare verde

de trifadalia in Porc, 21 Mar 2018 | 2529 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr de piept de porc
  • sare si piper dupa gust
  • cimbru proaspat 4 fire (eu am pus uscat)
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 4 linguri de bulion
  •  500 gr de mazare cruda
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • morcov razuit
  • faina pt ingrosat
  • Marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc la cuptor cu mazare verde:

Pieptul de porc se taie felii.

Intr-un bol se face din usturoiul maruntit cu sare, un mujdei la care se adauga cimbrul si bulionul. Cu aceasta compoztie se unge carnea pe toate partile si se lasa o ora la rece pentru a se macera.

Intr-o tava se adauga ulei si 100 ml de apa, se adauga feliile de carne, apoi tava se acopera cu folie de aluminiu si se introduce la cuptor pentru o ora sau o ora jumate ( in acest timp intoarcem feliile de carne).

Se inlatura capacul sau folia de aluminiu si se mai lasa in cuptor inca 10-15 minute pana se rumenesc usor. Se serveste calda alaturi de garnitura. Mod de preparare mazare:

Se caleste ceapa in 50 ml de ulei cu morcovul razuit. Se stinge cu apa, iar cand apa fierbe, se pune si mazarea sa fiarba impreuna. Se completeaza cu apa fierbinte cand apa de pe mazare scade, deoarece cu apa rece se intareste. Cand este fiarta, se condimenteaza cu sare si piper si se face ingroseala cu faina care se adauga peste mazare. La final se pune si mararul verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc la cuptor cu mazare verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu coaste de porc