Desert fursecuri cu gem de caise si rahat

de Razvan Constantinescu in Dulciuri, 23 Mar 2018 | 3252 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt rece
  • 25 g untura
  • 1 ou
  • 70 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de coaja de portocala (data pe razatoare si tinuta in zahar la frigider)
  • 250 g faina
  • 2 bucati de rahat
  • 2 linguri gem de piersici
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu gem de caise si rahat:

Se pun untul, untura, oul, zaharul, sarea, coaja de portocala si faina intr-un castron si se framanta pana cand se omogenizeaza, formand o bila. Aluatul se pune intr-o folie si se tine la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Dupa aceea, se incalzeste cuptorul si se incepe pregatirea fursecurilor.

Se intinde aluatul cu un sucitor pe masa de lucru si cu ajutorul unei forme pentru coltunasi se taie cercuri. Se pune cate un cerc de aluat pe partea unde se formeaza coltunasii si in mijlocul sau se pune o bucatica de rahat sau o lingurita de gem de piersici. Se inchide forma pentru a obtine fursecul, apoi acesta se scoate din forma si se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se continua astfel pana cand se termina tot aluatul. Se coc fursecurile si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu gem de caise si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]