Desert pasca cu rubarba

de Bucataras Diana in Dulciuri, 21 Mar 2018 | 3056 vizualizari

 

Am facut aceasta reteta acum un an, dar ca multe alte retete nu am apucat sa o postez. De abia astept sa apara rubarba sa o fac din nou.

 

INGREDIENTE

  • 400 g rubarba,
  • 8 linguri de zahar (150 g)
  • 600 g branza de vaci
  • coaja rasa de lamaie si de portocala rosie,
  • esenta de vanilie,
  • esenta de rom,
  • 1 plic praf de copt,
  • 5 linguri de faina (100 g,
  • 5 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu rubarba:

Separam galbenusurile de albusuri si amestecam galbenusurile cu branza de vaci, zaharul, coaja de lamaie,esenta de vanilie si de rom. Omogenizam compozitia.

Tocam rubarba cubulete si o amestecam cu compozitia de galbenusuri si branza. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si un praf de sare.Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi amestecam cu grija spuma in compozitie. Tapetam o forma de tarta cu hartie de copt, turnam compozitia si o bagam in cuptorul incins la 180 grade C (mediu), timp de 15 minute. Apoi scadem putin temperatura (pana la 160 grade) si lasam aproximativ 35-40 minute. Facem testul cu scobitoarea. Inainte sa o taiati, lasati-o sa se raceasca incet. Noi am servit cu dulceata de rubarba cu caju.Pofta buna!

TIPS-URI

1

compozitia nu trebuie sa fie foarte moale, dar totusi sa curga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort simplu de ciocolata