Mazare verde cu pipote si piept de pui

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 21 Mar 2018 | 3546 vizualizari

 

 Am poftit la mazare verde cu pipote. Am avut pipote de la pasarile de curte ale soacra-mi. Pentru ca mi-au parut putine, am mai adaugat si niste piept de pui.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pipote de gaina
  • 500 gr mazare amestec mazare verde cu morcov [ congelate]
  • 300 gr piept pui [ fara piele ]
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • 1/2 lingurita amestec condimente Cajun
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare verde cu pipote si piept de pui:

  1. Pipotele se curata si se spala.
  2. Morcovii, usturoiul si ceapa se curata.
  3. Pentru ca fierb mai greu, am fiert separat pipotele cu morcovii intregi in apa sarata timp de 20 minute.
  4. Dupa ce fierb pipotele, se feliaza, iar morcovii se taie cuburi.
  5. Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se soteaza usor in ulei.
  6. Se adauga pieptul de pui taiat cubulete. Prajiti pana cand pieptul incepe sa se albeasca.
  7. Condimentati cu sare, boia si amestecul cajun.
  8. Adaugati mazarea verde cu morcovi, pipotele feliate, un pahar cu apa. Amestecati 
  9. Lasati sa fiarba inabusit 10 minute.
  10. Incercati pipota daca este bine fiarta si puneti pasta de rosii.
  11. Dupa 5 minute, gustati si condimentati daca mai este nevoie cu piper si sare.
  12. Serviti preparatul cald cu mult patrunjel tocat presarat pe deasupra.

                                 Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Pipotele se fierb separat pentru ca ele se patrund mai greu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare verde cu pipote si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci