Așa cum îmi place mie, o reteta cu ingrediente putine și destul de simplă, dar credeți-mă că te lingi pe degete!
Ptr. umplutura:
Prima data ungem o foaie de aluat cu jumatate din untul topit si presaram uniform peste el 2 lingurite de scortisoara, apoi rulam pe lungime cat mai strans. Taiem rulouri de grosimea degetului mic pe care le asezam intr-o tava de tarta cu diametrul de 28 de cm unsa cu putin unt. Ungem foaia cu oul batut si dam deoparte.
Intr-un bol incapator amestecam zaharul, faina si scortisoata pentru umplutura, apoi adaugam feliile de mere si amestecam bine cu mainile. Merele astfel "pudrate" pe rasturnam in tava peste aluat, dupa care nivelam cu mana sa fie imprastiate aproximativ uniform.
Cu a doua foaie de aluat procedam ca si cu prima, doar ca asezam rulourile pe o hartie de copt, le acoperim cu alta hartie, dupa care le aplatizam cu sucitorul si incercam sa le unim intre ele. Luam hartia de deasupra, dupa care rasturnam foaia astfel obtinuta peste mere. unim marginile foilor si indepartam surplusul cu un cutit sau foarfeca. Ungem placinta deasupra cu oul ramas si crestam in mijloc un x ca sa nu se umfle la copt.
O dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade ptr aproximativ 40 de minute. Dupa ce s-a racit putin se poate felia si servi.
Pofta buna!
1
mare grija la a doua foaie cand o intindeti sa nu se lipeasca prea tare de hartia de copt
2
aluatul de foietaj sa fie rece de la frigider si merge mai repede daca va pregatiti ingredientele din timp