Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi nu foarte mari. Se amesteca cu 1 lingura de ulei, sare, piper si paprika. Se gatesc intr-o tigaie acoperita cu un capac, 25-30 de minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Dupa 20 de minute, se indeparteaza capacul.
Se aseaza ardeii pe o tava tapetata cu hartie de copt si se stropesc cu 1 lingura de ulei si sare. Se coc in cuptor 10-15 minute. Se intorc la jumatatea timpului.
Intre timp, se toaca usturoiul si chiliul fin.
Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o cratita mica, la foc mediu. Se adauga usturoiul si chiliul si se gatesc 2-3 minute. Se adauga passata si se lasa 5 minute, pana se ingroasa putin. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se incalzeste o tigaie la foc mediu, cu putin ulei si se gatesc carnatii 8-10 minute, intorcandu-i pe toate partile.
Se servesc carnatii acoperiti de sos cu ardeii copti,cartofii si sosul Aioli.