Supa-crema de ciuperci

de Razvan Constantinescu in Supe, 21 Mar 2018 | 4433 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 50 ml ulei
  • sare
  • putin piper macinat
  • 300 ml apa
  • 500 g ciuperci champignon
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 praf de nucsoara
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de ciuperci:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Dupa aceea se pune la foc intr-o cratita in care s-a turnat uleiul. Se presara peste ea putina sare si putin piper macinat. Se lasa sa se caleasca putin, apoi se adauga 150 ml apa si se lasa sa se inabuse, acoperind cratita cu un capac.

Se spala ciupercile si se pun intregi peste ceapa. Se lasa sa se caleasca 15-20 de minute sau pana cand scade zeama lasata de ele. Se ia cratita de pe foc. Se pastreaza cateva ciuperci pentru prezentare, se adauga restul de apa si smantana in cratita si se presara putina nucsoara. Se paseaza totul cu ajutorul blenderului vertical, apoi supa-crema se mai clocoteste cateva minute. La final, se potriveste de sare si nucsoara.

Supa-crema de ciuperci se serveste cu marar verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris