Demult imi doresc sa gasesc portocale rosii sa pot face acest decor. Mi-a placut ideea, am preluat-o de pe Pinterest. Poate sub acest decor s-ar fi potrivit mult mai bine un blat clasic, pandispan cu lamaie si crema acrisoara, insa, la noi in familie nu-si gasesc loc deserturile fara ciocolata, mai ales cand exista o aniversare. Combinatia de ciocolata si portocala a fost irezistibila, chiar merita incercata ! Din pacate, fotografia cu sectiunea nu e prea reusita, am taiat rapid tortuletul si l-am mancat la fel de rapid.
Crema ganache :
Ingrediente crema de portocale (orange curd cu frisca):
Pentru ornat :
Mod de preparare blat:
1. Amestecati cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si turnati peste ele apa clocotita.
2. Puneti la foc mic si tineti 2-3 minute. Lasati la racit si incorporati pe rand cate un galbenus, apoi albusurile batute spuma. Impartiti compozitia in doua.
3. Tapetati cu unt si hartie de copt o forma cu diametrul de 22 cm si coaceti pe rand cele doua blaturi intr-o forma tapetata cu unt si hartie de copt, la foc mic, aproximativ 45 de minute. Blatul este gata cand se desprinde de pe peretii formei.
Mod de preparare crema ganache :
1. Puneti pe foc 200 gr ciocolata cu 200 ml frisca. si omogenizati. Lasati la racit 2-3 ore la frigider, apoi mixati pana rezulta o crema pufoasa.
2. Puneti intr-o tigaie teflonata alunele impreuna cu zaharul si doua linguri de apa. Lasati pana ce apa se evapora iar zaharul adera la alune formandu-se desupra lor krantz.
Mod de preparare crema de portocale :
1. Intr-o craticioara cu fundul dublu amestecati cu ajutorul unui tel galbenusurile, zaharul si amidonul.
2. Adaugati coaja rasa si sucul obtinut de la stoarcerea portocalelor, omogenizati, apoi adaugati untul.
3. Puneti la foc foarte mic si amestecati continuu pana cand compozitia incepe sa se ingroase. De fapt, acest amestec este un orange curd. Lasati la racit.
4. Bateti frisca si amestecati-o cu crema de portocale.
Mod de asamblare :
1. Se aseaza pe un platou primul blat.
2. Puneti deasupra crema de ciocolata si nivelati. Aranjati uniform alunele de padure.
3. Asezati peste crema de ciocolata cel de-al doilea blat.
4. La final, ibracati tortul cu crema de portocale.
5. Dati la rece si cand crema de portocale s-a intarit puteti orna cu fructele taiate felii subtiri si frunze de menta.