Desert pasca cu branza, stafide si unt

de susu in Dulciuri, 23 Mar 2018 | 3057 vizualizari

 

A iesit foarte buna cu toate ca mi s-a parut cam multa faina si gris insa tuturor le-a parut senzationala si mi-au cerut s-o fac numai asa. Totusi cred ca o sa raman la reteta mea clasica de pasca aromata. De incercat inca trei retete superbe de la Lena pasca fara aluat, pasca cu branza si aluat de cozonac si pasca cu ciocolata. Am facut pasca in trei straturi cu branza, cioco si bezea dar dupa alta reteta

 

INGREDIENTE

  • 800 gr branza grasa de vaci
  • 6 oua mari cu galbenus auriu
  • 200 gr smantana grasa fermentata
  • 150 gr stafide brune (gigantice) si aurii
  • 3 linguri coniac Alexandrion
  • 2 linguri esenta de rom
  • 1 lingurita coaja lamaie
  • 1 lingurita coaja portocale
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100 gr unt gras
  • 100 gr faina
  • 100 gr gris
  • 250 gr zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza, stafide si unt:

Punem branza in tifon si apoi in strecuratoare pentru a-i elimina apa, la fel procedam si cu smantana. Scoatem ingredientele de la rece cu cateva ore inainte de pregatire. Batem ouale spuma cu 2-3 picaturi de lamaie dupa care adaugam treptat zaharul, coaja de citrice si zaharul vanilat. Mixam in reprize, cu pauze pana se topeste zaharul. Punem branza scursa, amestecam, urmeaza si untul taiat cubulete si dupa ce l-am incorporat adaugam smantana. Incorporam faina treptat, folosim in continuare mixerul si adaugam si grisul. Stafidele se hidrateaza in rom si coniac, amestecam in ele din cand in cand. Le punem impreuna cu siropul lasat si omogenizam. Gustam si potrivim de arome. Pasca o facem intr-o tava detasabila de tort unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt. Dam vreo 50 min la 170 grade, cred ca ar fi mers doar 40 min ca a iesit cam inchegata. Facem testul cu scobitoarea si daca e gata inchidem focul si-o mai lasam cateva minute cu usa cuptorului intredeschisa. O scoatem si o taiem rece. Eu nu folosesc vanilie pentru a iesi in evidenta coniacul si romul. Stafidele astea gigantice sunt dementiale mai ales ca au si coniac. Cred ca ar mai merge vreo 50 gr stafide ba chiar o sa incerc si coaja de lamaie si portocala confiata. Daca vrei o pasca mai fina, puteti blendui branza. Se poate face si cu amestec din branza de oaie si vaci in parti egale. Data viitoare o sa folosesc 1 kg de branza, mai multe stafide si coaja confiata, revin cu rezultatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza, stafide si unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

ULTIMELE COMENTARII

jocamid229

Цей сайт справді здивував мене якістю ігор та зручністю. Я випадково натрапив на <a href="https://law-essay-profy.com/">https://law-essay-profy.com/</a>, і тепер це моє улюблене місце для онлайн-розваг. Графіка тут чудова, а різноманітність ігор просто вражає. Все працює швидко, без затримок і глюків. Особливо тішить те, що регулярно додають новий контент. Раджу всім спробувати, бо цей сайт точно вартий уваги!

Hobby

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Medovik cu visine si nuca