Se toaca usturoiul marunt. Se taie varza julienne.
Intr-un bol, se amesteca carnea tocata cu usturoiul, ghimbirul, mixul de semintele de fenicul, chili si scortisoara, sare si piper. Cu mainile umede, se modeleaza chiftele de marimea unei nuci.
Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Se adauga passata, curryul si turmericul intr-o cratita si se aduce la punctul de fierbe, impreuna cu 250 ml de apa. Se reduce focul la mediu si se lasa sa fiarba cateva minute. Se adauga sare si piper.
Se taie castravetele in jumatati, logitudinal si cu ajutorul unei lingurite, se indeparteaza semintele, apoi se taie cuburi mici.
Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga varza, impreuna cu sare si piper. Se gateste la foc mediu spre mare 8-9 minute.
Intre timp, se adauga chiftelele in sosul rosu obtinut anterior, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 7 minute, intorcandu-le din cand in cand. Se adauga apa daca este nevoie.
Se amesteca iaurtul cu sare, piper si castravetele.
Se servesc chiftelele cu orez, varza sotata si sosul de iaurt.