Chiftele in sos aromat de rosii si iaurt cu castraveti

de Satisfyyourcravings in Vita, 23 Mar 2018 | 1916 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ghimbir proaspat, ras
  • 1 varza mica
  • 450 gr carne tocata de vita/ miel
  • 2 cani orez
  • 1 1/4 linguri mix pudra de curry si turmeric
  • 3 1/2 lingurite mix seminte de fenicul,chili si scortisoara
  • 500 ml passata
  • 1/2 castravete
  • 200 ml iaurt integral
  • ulei de masline
  • sare/piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in sos aromat de rosii si iaurt cu castraveti:

Se toaca usturoiul marunt. Se taie varza julienne.

Intr-un bol, se amesteca carnea tocata cu usturoiul, ghimbirul, mixul de semintele de fenicul, chili si scortisoara, sare si piper. Cu mainile umede, se modeleaza chiftele de marimea unei nuci.

Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. 

Se adauga passata, curryul si turmericul intr-o cratita si se aduce la punctul de fierbe, impreuna cu 250 ml de apa. Se reduce focul la mediu si se lasa sa fiarba cateva minute. Se adauga sare si piper.

Se taie castravetele in jumatati, logitudinal si cu ajutorul unei lingurite, se indeparteaza semintele, apoi se taie cuburi mici. 

Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga varza, impreuna cu sare si piper. Se gateste la foc mediu spre mare 8-9 minute.

Intre timp, se adauga chiftelele in sosul rosu obtinut anterior, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 7 minute, intorcandu-le din cand in cand. Se adauga apa daca este nevoie.

Se amesteca iaurtul cu sare, piper si castravetele.

Se servesc chiftelele cu orez, varza sotata si sosul de iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in sos aromat de rosii si iaurt cu castraveti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne in sos de rosii