Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Sandvis Po'Boy cu ficatei de pui...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe amesteca laptele batut cu maioneza, sare si piper. Se adauga apoi ficateii de pui bine spalati si se lasa la marinat cateva minute. Intre timp, se amesteca faina cu sare, piper si...Citeste continuarea
Sandvis cu dovlecel la grill si...
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriDovlecelul se taie felii, se presara cu sare si piper si se unge cu ulei de masline. Se gatesc feliile de dovlecel pe un gratar fierbinte, cateva minute, pana s-au inmuitat si sunt gatite. Se...Citeste continuarea
Paine felii cu usturoi (Pull apart...
Postat de: postavaru in PiineFramantam aluatul din timp, pentru ca va trebui sa stea la dospit. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putina apa calduta si o lasam 10 minute sa creasca. Intre timp cernem faina intr-un...Citeste continuarea
Placinta rustica cu carne si susan
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriAluatul se prepara usor; untul rece se taie in bucati si se amesteca cu restul ingredientelor, apoi se framanta un aluat pana la omogenizare, se infoliaza si se da la rece pentru 30 de minute....Citeste continuarea
Taitei cu creveti in sos Bang Bang
Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mareSe fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Cu ajutorul unui tel, se amesteca toate ingredientele pentru sosul Bang Bang. Se decongeleaza crevetii,...Citeste continuarea
Piadina cu carnat la gratar,...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe gateste carnatul pe un gratar fierbinte 8-10 minute, pana este gatit complet. Intre timp. se incalzeste piadina intr-o tigaie fara ulei, se trasnfera pe o farfurie si se unge cu...Citeste continuarea
Supa crema cu cartofi
Postat de: timea in SupePunem intr-un vas aprox 2,5-3 l de apa la fiert cu o lingurita de sare. Legumele le curatam si le spalam, le taiem bucati mari si le adaugam in apa clocotita. Lasam sa fiarba la foc potrivit...Citeste continuarea
Varza dulce cu carnati si carne de...
Postat de: mirela0911 in Slow CookerSe curata varza de frunzele de deasupra care nu sunt frumoase, se spala apoi se taie fideluta. Se freaca cu 2-3 lg sare sa se inmoaie putin. Se lasa deoparte intr-un bol . Ceapa se curata...Citeste continuarea
Prajitura cu foi cu nuca si crema...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriFoile: Intr-un bol punem untul moale, oul, iaurtul si le mixam. Adaugam nuca macinata si vanilia. Bicarbonatul il amestecam cu praful de copt, punem zeama de lamaie si amestecam bine. Il...Citeste continuarea
Prajitura cu dovleac si nuca de cocos
Postat de: merisor67 in PrajituriAmestecăm într-un vas, la foc mic, dovleacul ras cu zahărul vanilat și îl lăsăm doar până se pătrunde ușor. Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm scorțișoara și...Citeste continuarea
Friptura de iepure la cuptor
Postat de: Ksenya in IepureSpalam bine iepurele si-l portionam. Intr-o oala adaugam litrul de apa,otetul si lingurita de sare.Scufundam iepurele in solutie si-l lasam pana a 2 -a zi.Operatiunea respetiva este pentru a...Citeste continuarea
Supa crema de conopida cu lapte de...
Postat de: andaoana in Vegan / Raw veganConopida o desfacem in buchetele pe care le punem in apa rece cu putin bicarbonat . Le lasam sa stea cam o jumate de ora . Intr-o oala punem la fiert apa cu sare si adaugam conopida . O lasam...Citeste continuarea
Budinca de fidea cu branza sarata
Postat de: RuxyRux in PastePastele se fierb in apa putin sarata conform indicatiilor de pe pachet 1 minut. Se scurge apa prin strecuratoare, se pun inapoi in vas si se adauga untul, se amesteca pana ce acesta se topeste, se...Citeste continuarea
Spaghete integrale cu rosii cherry...
Postat de: Satisfyyourcravings in SpagheteSe incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se indeparteaza frunzele de pe crengutele de cimbru si se amesteca cu 3 linguri ulei de masline. Se taie usturoiul felii si se...Citeste continuarea
Supa de fasole , mazare verde si...
Postat de: mihaelar63 in SupeLegumele se curata si se spala . Gogosarul si ceapa se taie cubulete . Morcovii se feliaza rondele . Carnatul se opareste cu apa fierbinte si se taie rondele de 2-3 cm....Citeste continuarea
Chiftele umplute cu mozzarella in...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carneSe amesteca carnea cu 2 catei de usturoi pisati, sare, piper, pesmetul si laptele pana devine o compozitie omogena. Se imparte carnea in 12 parti, se modeleaza in bile, iar in centrul fiecareia se...Citeste continuarea
Toast cu oua cremoase si somon...
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe prajeste felia de paine intr-o tigaie fara ulei, pana devine crocanta. Se transfera pe o farfurie. Se bat ouale ca pentru omleta. Se unge o tigaie nonaderenta cu putin ulei si...Citeste continuarea
Bruschetta cu branza Feta,...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe prajesc feliile de paine in putin ulei de masline, la foc mediu, pana devin crocante. Se ung apoi cu coaja lamaii intregi. Uleiul natural din coaja de lamaie va fi transferat pe...Citeste continuarea
Ravioli din dovlecei umpluti cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe caleste ceapa in putin ulei de masline, pana devine translucida. Se adauga apoi spanacul, se acopera cu un capac si se lasa 5-8 minute, pana se decongeleaza si mare parte din apa s-a...Citeste continuarea
Sandvis Po' Boy cu friptura de vita
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe presara bucata de carne cu sare si piper si se frige intr-o tigaie cu putin ulei, la foc mare cateva minute, intorcand bucata frecvent. Se incalzesc chiflele cateva minute in cuptor,...Citeste continuarea
Reteta rapida si gustoasa de...
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriPreparare Reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am curatat si l-am spalat bine . L-am oparit in apa cu sare si apoi l-am...Citeste continuarea
Pacherri giganti umplute cu carne...
Postat de: Pungasa_Rogue in PasteSos Ragù: Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se toaca. Tijele de apio se spala si se taie rondele. Aceste legume se calesc...Citeste continuarea
Saratele cu chimen
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam laptele, oul si untura si amestecam. Treptat aduagam si faina, sarea si chimenul si framantam. Aluatul rezultat va fi nelipicios si nu foarte...Citeste continuarea
Pasta de ton cu ardei copt
Postat de: merisor67 in TonDesfacem conservele de ton și punem conținutul într-o sită, la scurs. Tocăm ceapa fin, la fel ardeii copți și mărarul. Într-un bol, amestecăm tonul scurs, cu...Citeste continuarea
Supa crema de usturoi
Postat de: Criss in SupeCeapa se toaca (nu e nevoie sa fie tocata marunt pentru ca oricum la final folosim blenderul ) si se caleste in uleiul de masline. Se adauga si usturoiul curatat si se caleste si acesta impreuna...Citeste continuarea
Fursecuri umplute cu pasta de curmale
Postat de: Criss in PrajituriMod de preparare: Mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra, oul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu mana pana inglobam...Citeste continuarea
Carne de vita la slow cooker...
Postat de: Satisfyyourcravings in Slow CookerSe incalzeste uleiul de masline/untul intr-o tigaie/oala incapatoare (eu am folosit una din fonta) si se prajeste carnea de vita pe toate partile, 3-4 minute pe parte, adaugand ulei/unt daca mai...Citeste continuarea
Somon crocant la tava cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in SomonSe incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se spala cartofii dulci foarte bine si se taie in 4-8, in functie de marime. Se amesteca cu rosiile cherry, se presara sare, piper si ulei...Citeste continuarea
Brownie cu zmeura
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriTopim ciocolata cu untul.Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul mixand in continuare. Incorporam in...Citeste continuarea
Tagliatelle cu somon afumat la cald...
Postat de: Satisfyyourcravings in PasteSe fierb pastele conform instrcutiunilor de pe ambalaj. Se caleste ceapa in unt si ulei de masline, la foc mediu, cateva minute. Se adauga apoi sucul si coaja de lamaie, smantana si broccoliul...Citeste continuarea
Oua umplute pentru Halloween
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriOuale fierte se curata de coaja si se taie in jumatati pe lung. Se scot galbenusurile. Intr-un castron se prepara putina maioneza, astfel: se mixeaza doua galbenusuri fierte cu un galbenus...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca, fulgi de ovaz si...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriUntul, sa nu fie prea rece, il mixam impreuna cu oul si indulcitorul pulbere. Adaugam iaurtul, praful de sare si vanilia. Miezul de nuca il tocam grosier, fructele confiate le taiem cubulete....Citeste continuarea
Tort cu doua creme si fructe
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se bat bine pana se obine o spuma tare ca de bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul...Citeste continuarea
Placinta melc cu branza de vaci
Postat de: medioto59 in DulciuriAluatul l-am facut la masina . Punem ingredientele pentru aluat (in ordinea de mai sus) in cuva masinii si o programam pentru framantare. In timp ce masina isi face treaba ei noi ne ocupam...Citeste continuarea
Toast cu rosii si miere
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe prajeste felia de paine intr-o tigaie fara ulei, pana devine crocanta, apoi se unge cu unt. Se aseaza feliile de rosie deasupra, se presara cu sare si se stropeste cu miere. Se...Citeste continuarea
Rulouri din carne de porc umplute...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga otetul balsamic, apoi rosiile in bulion si ardeii copti, tocati si se gatesc 3-4 minute. Cu...Citeste continuarea
Pulpe de pui la tigaie cu piure de...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe incalzeste uleiul intr-o tigaie din fonta, la foc mediu. Se presara bucatile de pui din abundenta cu ierburile uscate, sare si piper si se aseaza cu partea cu piele in jos, in tigaie...Citeste continuarea
Penne in sos de Parmezan si rosii...
Postat de: Satisfyyourcravings in PenneSe zdrobeste usturoiul cu latura cutitului si se caleste in ulei de masline, la foc mediu, spre mic, intr-o tigaie/oala cu fun dublu (eu am folosit una din fonta), ceteva minute, pana se...Citeste continuarea
Risotto cu branza Asiago si creveti
Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mareSe incalzesc 2 linguri de unt intr-o oala cu fund dublu (eu am folosit una din fonta), la foc mediu. Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se calesc in unt 3-4 minute, pana devin...Citeste continuarea
Frunze de varza dulce acrite pentru...
Postat de: reisnaor_2006 in ConserveCuratam varza de frunzele care nu sunt bune si o spalam bine.Intr-o oala mai mare punem apa la fiert impreuna cu boabele de piper,sarea mare si crengutele de...Citeste continuarea
Tort de biscuiti (Pentru Halloween)
Postat de: AndrutzaP in TorturiPentru inceput lasam untul la temperatura camerei. Trebuie sa fie atat de moale cat sa poata fi mixat. Mixam untul cu zaharul pudra pana se omogenizeaza bine. Adaugam...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ceapa si sos de...
Postat de: Adrian2016 in FicatFicatul de pui se spala si se curata de pielite, iar bucatile mai mari se taie in doua. Intr-un vas de yena uns cu ulei asezam ficatul curatat. Peste adaugam ceapa...Citeste continuarea
Prajitura panza de paianjen
Postat de: CameliaComan in DulciuriIntr-un bol incapator punem faina, cele 3 linguri de cacao, praful de copt, zaharul si praful de sare. Amestecam cu o lingura. Adaugam lingurita de otet, esenta de vanilie, cele 5 linguri...Citeste continuarea
Placinta cu foi de cartof, sunca si...
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carnePunem la fiert cartofii spalati bine (necuratati) in apa rece. Lasam pana ce furculita intra usor in ei. Ii scurgem de apa si-i lasam sa se racoreasca, sa-i putem curata. Intre timp...Citeste continuarea
Fantome din bezea
Postat de: CameliaComan in DulciuriOul trebuie tinut la temperatura camerei. Separam abusul de galbenus. Mixam albusul de ou impreuna cu praful de sare. Adaugam zaharul pudra si mixam pana cand putem sa intoarcem bolul cu fundul in...Citeste continuarea
Sarmale cu varza dulce la slow...
Postat de: mirela0911 in Slow CookerVarza se curata de primele frunze, se spala, se taie mijlocul de la varza si se opareste in oala in care s-a pus apa la fiert impreuna cu sarea, otetul, cimbrul si mararul. Se lasa varza la oparit...Citeste continuarea
Prajitura Anca
Postat de: ancutsa in PrajituriSe preincalzeste cuptorul. Pentru pandispan: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se...Citeste continuarea
Friganele "de speriat"
Postat de: amalia01 in Mancare copiiPui uleiul la incins in tigaie. Ouale le bati cu sare si piper. Dai feliile de paine prin ou, pe ambele fete si le prajesti in uleiul incins. Pentru decor s-au folosit: crema de branza,...Citeste continuarea
Prajitura si atat......
Postat de: Constelatialeu in DulciuriTapetam o tava cu hartie de copt ( 36/23 cm), apoi ne apucam s afacem blatul. Luam 8 oua, si separam galbenusurile, toate 8, le punem intr-un castron, in altul punem 5 albusuri si in altul 3...Citeste continuarea
Prajitura Donauwelle pentru Haloween
Postat de: ctlina in DulciuriSe prepară blatul: Frecati bine untul moale. Se adauga treptat zaharul si ouale. Se amestecă făina cu praful de copt și se incorporează în amestecul precedent. Ungeti cu...Citeste continuarea