Rasturnata cu prune si nectarine

de Valclaudia in Prajituri, 30 Noi 2016 | 2248 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri apa minerala
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri cereale cu ciocolata
  • 5-6 biscuiti simpli din comert zdrobiti
  • 3 nectarine mari
  • 250 gr. prune mari, carnoase
  • zahar pudra pentru pudrat prajitura la final
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu prune si nectarine:

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C.

Separam ouale, batem albusurile spuma cu sarea.

Frecam galbenusurile cu praful de copt si zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc.

Adaugam uleiul, incorporam.

Adaugam si apa minerala, incorporam.

Peste compozitia obtinuta, punem cate putin din spuma de albus, apoi din faina, pana incorporam toate cantitatile.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Presaram un strat subtire de cereale cu ciocolata, apoi biscuitii zdrobiti.

Spalam bine fructele si le taiem bucati pe care le asezam peste biscuitii si cerealele din tava.

Deasupra turnam compozitia blatului, nivelam si dam apoi la cuptor prajitura pentru 35 minute.

Facem testul cu scobitoarea, rasturnam apoi prajitura fierinte pe un tocator mare din lemn, lasam sa se raceasca, iar la final o pudram cu zahar farin.

Portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu prune si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca