Cornulete fragede cu nuca si dulceata de zmeura

de Valclaudia in Dulciuri, 30 Noi 2016 | 6503 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr margarina Rama topita 1 minut la microunde
  • 200 gr zahar tos
  • 3 oua de casa
  • 200 gr nuca macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • faina alba cat cuprinde (500-600 gr.)
  • 1 borcan dulceata de zmeura
  • 100 gr zahar pudra vanitat pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu nuca si dulceata de zmeura:

Trecem margarina 1 minut prin cuptorul cu microunde.

Peste margarina, punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, nuca macinata, amestecam ingredientele foarte bine.

Adaugam faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.

Incalzim cuptorul la 175 grade C.

Rupem bucati de aluat de marimea unui mar mediu, intindem bucata de aluat pe masa de lucru infainata si impartim apoi aluatul in 8 parti egale, vezi foto.

La baza fiecarei parti de aluat, punem cate 1/2 lingurita dulceata de zmeura, rulam cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Cand tava e plina, o dam la cuptor pentru 20-25 minute. Eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.

Am scos cornuletele, le-am asezat pe un platou si le-am pudrat cu zahar farin vanilat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu nuca si dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]