O reteta atat de simpla si de buna de fursecuri de post. Am vazut-o la Edith si m-am gandit sa o fac si eu, mai ales ca dulceturi am in beci si tare rar mai mancam. Noroc ca mai fac ba clatite, ba o prajitura si asa se mai consuma. Sa faceti si voi aceste fursecuri si o sa vedeti ca o sa va placa.
Intr-un bol punem gemul de caise, zaharul si uleiul.
Le amestecam bine cu un tel.
Adaugam coaja rasa de portocala, sarea, praful de copt si le incorporam.
Cernem faina, incepem si o incorporam treptat peste compozitia de mai sus.
Amestecam cu telul, iar cand se ingroasa prea tare, amestecam cu mana.
Tot punem faina pana aluatul devine omogen si nelipicios.
Este posibil sa va trebuiasca mai putina faina sau mai multa, asta depinde de cat de gros este gemul.
Rupem bucatele din aluat, formam bile pe care mai apoi le aplatizam.
Le asezam pe o tava unsa cu putina margarina si tapetata cu hartie de copt.
Le introducem in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10-12 minute.
Dupa acest timp, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Mi-au iesit 35 de bucati din aceasta compozitie.
Dupa ce s-au racit, le punem intr-o cutie metalica sau o caserola si le acoperim bine pentru a nu se intari.
Servim ori de cate ori dorim.
Pofta buna!