Fursecuri cu gem de caise, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 26 Noi 2016 | 9478 vizualizari

 

O reteta atat de simpla si de buna de fursecuri de post. Am vazut-o la Edith si m-am gandit sa o fac si eu, mai ales ca dulceturi am in beci si tare rar mai mancam. Noroc ca mai fac ba clatite, ba o prajitura si asa se mai consuma. Sa faceti si voi aceste fursecuri si o sa vedeti ca o sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr gem de caise
  • 80 ml ulei
  • 80 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 350 gr faina
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gem de caise, de post:

Intr-un bol punem gemul de caise, zaharul si uleiul.
Le amestecam bine cu un tel.
Adaugam coaja rasa de portocala, sarea, praful de copt si le incorporam.
Cernem faina, incepem si o incorporam treptat peste compozitia de mai sus.
Amestecam cu telul, iar cand se ingroasa prea tare, amestecam cu mana.
Tot punem faina pana aluatul devine omogen si nelipicios.

Este posibil sa va trebuiasca mai putina faina sau mai multa, asta depinde de cat de gros este gemul.
Rupem bucatele din aluat, formam bile pe care mai apoi le aplatizam.
Le asezam pe o tava unsa cu putina margarina si tapetata cu hartie de copt.
Le introducem in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10-12 minute.

Dupa acest timp, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Mi-au iesit 35 de bucati din aceasta compozitie.
Dupa ce s-au racit, le punem intr-o cutie metalica sau o caserola si le acoperim bine pentru a nu se intari.
Servim ori de cate ori dorim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gem de caise, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (25)

Rocsi 1

08.12.2016, 20:20

Ana, ma bucur enorm ca ai incercat reteta, dar mai ales pentru ca ti-au placut!

abstract01 1

21.12.2020, 16:56

waw, ce bunatati!

Rocsi 1

21.12.2020, 19:33

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa insiropata - de post