Tort de post

de ella 87 in Dulciuri, 27 Noi 2016 | 3224 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar zahar 250ml
  • 1 pahar ulei floarea soarelui
  • 1 pahar apa minerala
  • 1 plic praf copt
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri pudra roscove (karob)
  • 3 pahare faina (aluatul să iasă ca smântâna, mai grosut)
  • 1 varf cuțit amoniac
  • 1/2 pachet margarina unirea
  • 1 pahar zahar
  • 2 linguri coaja portocala
  • 100 ml apa
  • 3 linguri faina
  • 1 ceasca zmeura
  • 1 plic gelatina
  • 3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post:

Blatul: Amestecati cu un tel zaharul, uleiul si apa minerala, până se dizolva zaharul. Turnati faina, pudra de roscove, praful de copt si amoniacul (stins cu putina zeama de lamaie) peste amestecul lichid, puneti si esenta de vanilie, amestecati bine sa nu fie cocoloase.  Tăiați o hartie de copt, turnati aluatul in tava si puneti la cuptor,  aproximativ 40 de min, la temperatura medie. Faceti testul scobitorii dupa acest timp si daca mai trebuie, il lasati inca putin. După ce este gata, lasati pandispanul sa se raceasca complet. 
Crema: margarina o topim, împreună cu zahărul, apa, faina, amestecati cu un tel, să nu rămână cocoloase, până se leagă, o lăsăm să se răcească.
Toppingul, luăm zmeura cu zahărul, praful de gelatina si urmăm pașii după plic, amestecam pana se leagă. Îl băgăm la frigider pana a 2a zi. Este fff gustos chiar dacă e de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu mar si nuci