Pare ciudat sa faci prajituri cu vin??? Eh! Poate pentru voi! Sa va spun cum am procedat: am pus vinul la fiert cu mirodenii si l-am lasat pana a scazut la jumatate. Prin fierbere, se evapora alcoolul, deci rezultataul este un fel de sirop dulce si aromat…Siropul concentrat se foloseste la aromatizarea checului. Eu am avut niste forme din hartie tare dragute, voi puteti sa-l coaceti intr-o tava normala de chec.
Pentru inceput, punem vinul la fiert, impreuna cu zaharul si mirodeniile. Lasam sa fiarba pana scade la jumatate. Dupa ce vinul a fiert suficient, scoatem mirodeniile, adaugam fructele goji si lasam sa se raceasca.
Untul moale la temperatura camerei, il mixam cu zaharul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le mixam spuma cu praful de sare pana se intaresc. Galbenusurile le adaugam treptat peste untul spuma. Faina o amestecam cu praful de copt. Dupa ce vinul s-a racit, poate sa fie si caldut, dar foarte putin, il adaugam treptat in timp ce mixam la viteza mica peste amestecul de unt. Adaugam in mai multe transe faina, amestecam cu mixerul la viteza redusa pana terminam toata faina de adaugat. La final adaugam spuma de albusuri, amestecam usor cu o spatula, cu miscari usoare de jos in sus, sa scoatem cat mai putin aer din albusuri. Punem compozitia in formele din hartie, le asezam in tava aragazului, dam totul la cuptorul incins la 170 grade C, pentru 30-35 minute. Facem proba cu scobitoarea. Scoatem mini checurile pe un grilaj si le lasam sa se raceasca. Le decoram cu ciocolata topita si aschii din ciocolata. Sa va fie de folos!!