Prajitura Lamaita

de Valclaudia in Prajituri, 30 Noi 2016 | 10541 vizualizari

 

Pentru reteta cu numarul 1000, am ales ceea ce pe mine ma reprezinta, nimic sofisticat... doar gustul copilariei invaluit in aroma de lamaie si miere, alaturi de multa, multa caldura! Va iubesc si va multumesc ca existati! <3

 

INGREDIENTE

Foile:

  • 1 cana zahar tos
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de scortisoara
  • 500 gr. faina alba proaspat cernuta

Crema:

  • 200 gr. unt gras
  • 250 gr. ricotta
  • 300 ml lapte rece
  • 6 linguri gris
  • 250 gr. zahar tos
  • 1 sticluta esenta de lamaie
  • 1 lamaie (sucul+coaja rasa)

Decor:

  • 200 gr. ciocolata alba
  • 4 linguri frisca lichida
  • cristale de zahar roz
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lamaita:

Punem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul.

Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam. Dam din nou oala la foc redus.

Batem ouale intr-un castron, apoi le incorporam in lichidul fierbinte de pe foc,turnandu-le in fir subtire.

Oprim focul, incorporam faina si lasam aluatul deoparte cca. 1 ora.

Impartim aluatul in 4 portii, preincalzim cuptorul la 175 grade C, ungem dosul tavii cu putin ulei, intindem foaia de aluat pe tava, intepam cu furculita din loc in loc si coacem apoi foile pe rand pana devin aurii.

Le lasam de racit si ne ocupam de crema:

Fierbem cele 6 linguri de gris in 300 ml lapte + zaharul pana se ingroasa.

Lasam la racit complet, apoi mixam grisul cu zeama de lamaie, esenta de lamaie si branza ricotta pana la omogenizare;

Adaugam untul la temperatura camerei si coaja de lamaie, mixam pana obtinem o crema fina.

Umplem foile, apoi glazuram prajitura cu ciocolata alba topita in cateva linguri de frisca, decoram cu cristale roz de zahar.

Lasam peste noapte prajitura, dimineata portionam si servim la cafea sau ceai ;)

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamaita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide