Focaccia clasica

de nadea68 in Pizza, 29 Noi 2016 | 4855 vizualizari

 

Focaccia ca si pizza, e tipic italiana, usor de facut ....
Reteta e de la cursul de patiserie pe care l-am facut acum cativa ani.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina 00 
  • 500 g faina 0 
  • 500-550 ml apa 
  • 60 ml ulei de masline 
  • 30 g drojdie de bere 
  • 20-25 g sare 
  • rozmarin
  • sare grunjoasa
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia clasica:

Intr-un bol incapator, amestecam faina 00, faina 0, uleiul, drojdia si apa, pana obtinem un aluat elastic.La jumatatea operatiei de framantare, adaugam sarea.

Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, intindem aluatul si il punem intr-o tigaie de cuptor, acoperita cu hartie de copt.

Se maseaza focaccia cu multa apa, si putin ulei, dupa care, cu varful degetelor, o gaurim (aproape). Adaugam rozmarin si sare grunjoasa.

Lasam iar la crescut, pana se dubleaza in volum. Coacem la cuptor la 200 °C, pana se rumeneste deasupra.

 

TIPS-URI

1

focaccia se poate imbogati cu cascaval, legume, mezeluri

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia clasica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine poloneza de secara