Mamaliga pane cu varza de Bruxelles glazurata cu otet balsamic si seminte de rodie

de Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebri, 28 Noi 2016 | 4061 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru mamaliga:
  • 1 cana malai
  • 2 cani supa de legume
  • 2 cani lapte
  • 2 linguri de unt
  • 100 grame branza Camembert
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1/2 cana de faina
  • ulei pentru prajit
  • Pentru varza de Bruxelles:
  • 500 grame varza de Bruxelles
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura muguri de pin
  • 100 ml otet balsamic
  • 1 lingura miere
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • frunze de cimbru
  • seminte de rodie
  • sare
  • piper
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga pane cu varza de Bruxelles glazurata cu otet balsamic si seminte de rodie:

Se amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute, amestecand frecvent. Se adauga untul, branza Camembert si parmezanul si se amesteca. Se transfera intr-o tava mica, unsa cu ulei si se lasa la racit cateva ore, in frigider (maxim 3 zile).

Se asaza faina intr-o farfurie. 

Se incalzeste uleiul pentru prajit intr-o tigaie, la foc mediu spre mare. 

Se taie mamaliga in 9 cuburi care se dau prin faina si se prajesc 3-4 minute pe parte, pana devin crocante si aurii. Se transfera pe prosoape de hartie. 

Varza de Bruxelles se spala si se taie in jumatati, apoi se prajeste in 2 linguri de ulei, la foc mare spre mediu, 8-10 minute, pana devine aurie. Se reduce focul la mediu spre mic, se adauga otetul balsamic, sare, piper si mierea si se gateste pana cand devine lucioasa.

Se serveste mamaliga cu varza de Bruxelles, frunze de cimbru si seminte de rodie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga pane cu varza de Bruxelles glazurata cu otet balsamic si seminte de rodie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de creveti