Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Adaugam uleiul in fir subtire, mixam la viteza mare.
Adaugam apoi apa, tot in fir subtire, amestecam.
In amestecul obtinut, incorporam alternativ faina si albusuri batute pana epuizam cantitatile.
La aceasta operatiune renuntam la mixer in favoarea unei linguri de lemn. Amestecam usor, sa nu se lase spuma de albusuri.
Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia in tava.
Nivelam, apoi presaram biscuitii zdrobiti.
Peste acestia, asezam jumatati de prune si stafide tinute 10 minute in esenta de rom.
Dam tava la cuptor pentru 30-35 minute, facem testul cu scobitoarea.
Scoatem tava, lasam prajitura la racit in tava. La final, presaram zahar pudra, portionam si servim.
Pofta buna!