Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciorba de perisoare din piept de...
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeCum se prepara Ciorba de perisoare din piept de pui reteta traditionala Tija de apio se spala si se taie in doua. Ardeiul se taie in doua, se curata de seminte si se spala. Morcovul se...Citeste continuarea
Burger vegetarian cu salata picanta...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe gatesc orezul si burgerii conform instructiunilor de pe ambalaje. Intre timp, se amesteca avocado tocat cu rosiile tocate, sosul picant, oul tocat, frunzele de coriandru/ patrunjel si putin...Citeste continuarea
Placinte la tigaie cu sparanghel,...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe amesteca apa cu miere si drojdia si se lasa cateva minute. Intr-un bol, se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga drojdia. Se amesteca pana se obtine un aluat, apoi se framanta pe o...Citeste continuarea
Rulada C
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai topim untul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam bine, apoi adaugam si untul topit...Citeste continuarea
Carne de porc Mu Shu cu glazura de...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se presara carnea de porc cu mixul de condimente, sare si piper, apoi se prajeste in 2 linguri de ulei, la foc mediu spre mare, pana devine...Citeste continuarea
Supa italiana cu orzo si spanac
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeSe caleste ceapa in uleiul incalzit la foc mediu, 4 minute. Se adauga morcovul, telina si usturoiul si se mai soteaza inca 3 minute. Se adauga supa, rosiile tocate, orzo, cimbrul, oregano si...Citeste continuarea
Fasole cu carnati si spanac
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe prajesc carnatii intr-o tigaie, la foc mediu 8-9 minute, pana devin aurii. Se transfera pe o parfurie si se taie felii. Intr-o oala, se incalzeste supa si se adauga usturoiul pisat. Se aduce...Citeste continuarea
Requeson revuelto (Ricotta la...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu spre mare. Se adauga ceapa si chili si se calesc 4 minute, pana se inmoaie. Se adauga rosiile si se gatesc 6 minute, amestecand frecvent. ...Citeste continuarea
Sos pentru enchiladas
Postat de: Satisfyyourcravings in SosuriSe incalzeste uleiul intr-o tigaie/ cratita, la foc mediu. Se adauga faina si se amesteca cu un tel, timp de 1 minut. Se adauga rosiile in bulion, tocate, pasatta, oregano, pudra de...Citeste continuarea
Prajitura de post cu fructe
Postat de: aliliana in PrajituriFaina, cacaua, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea se amesteca separat. Tot separat se amesteca cafeaua proaspat preparata, impreuna cu zaharul, se adauga uleiul....Citeste continuarea
Fursecuri cu ness, umplute cu nuca...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriMixam putin untul, de la temperatura camerei. Adaugam smantana, mixam, apoi zaharul pudra, oul si le amestecam bine. Ness-ul il amestecam cu laptele cald, il frecam bine pana este complet...Citeste continuarea
Fursecuri Bulgari de zapada
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postSe mixeaza bine margarina cu zaharul. Se adauga sarea și vanilia. Treptat, se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixând bine după fiecare adăugare. Se pun arahidele...Citeste continuarea
Fursecuri sarate cu seminte de chia
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriAmestecam faina cu untul moale si framantam pana obtinem un aluat faramicios. Adaugam restul ingredientelor si framantam pana se incorporeaza toate. Acoperim aluatul si il dam la frigider pentru o...Citeste continuarea
Ciorba de rata si pui cu zer
Postat de: ladydi in CiorbeSpalam carnea si o punem la fiert. Intre timp, pregatim legumele, le curatam si le tocam in forma dorita (sau le dam pe razatoare). Dupa ce spumuim bine carnea, adaugam apa rece (daca este...Citeste continuarea
Gulas de cartofi reteta delicioasa...
Postat de: Nadyne in Mancaruri de postCum se prepara Gulas de cartofi reteta delicioasa de post Ceapa curatata si spalata se taie pestisori si se caleste in cateva linguri de ulei, turnand din cand in cand...Citeste continuarea
Jagerschnitzel (Snitel de porc cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcCartofii se amesteca cu condimentele si se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 40 de minute, pana sunt crocanti. Se amesteca toate ingredientele pentru dressing. Se...Citeste continuarea
Chifle chinezesti umplute cu piept...
Postat de: Satisfyyourcravings in RataÎntr-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin, amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă...Citeste continuarea
Fursecuri Linzer cu gem de piersici
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate ne ies 3 tavi de fursecuri. Migdalele le-am facut pudra, la fel si cuisoarele si zaharul brun, si cardamonul, apoi am pus restul ingredientelor, faina cernuta, oul, untul...Citeste continuarea
Micul dejun al campionilor
Postat de: ladydi in Mancare copiiAmestecam intr-un bol toate cerealele, adaugam fructele uscate, laptele caldut, chia si rondele de banana. Decoram cu cateva bombonele si gata micul dejun. :) Pofta buna! Citeste continuarea
Tagliatelle cu dovlecei, ciuperci...
Postat de: ladydi in Mancaruri cu carnePregatim ingredientele: tocam carnea, curatam dovleceii, ii radem si ii punem la scurs cu un pic de sare, feliem ciupercile, radem branza, tocam marunt prazul si ceapa, curatam si pisam...Citeste continuarea
Reteta de post, mancare de ciuperci...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postPreparare Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia Ciupercile le spalam bine si le punem la scurs. Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cuburi potrivite. Ceapa...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu gutui
Postat de: simona72 in PrajituriSalam de biscuiţi, reţetă cu gutui Pentru miezul de gutui: se spala fructele, se curata si se taie in cubulete. Se adauga peste ele zaharul, coaja rasa fin si sucul de la o lamaie mica, plus...Citeste continuarea
Biscuiti de post cu dulceata si rodii
Postat de: ladydi in DulciuriPreincalzim cuptorul la 200 grade C si amestecam intr-un vas faina, cacaua, praful de copt si sarea. In alt vas, amestecam dulceata, zaharul, boabele de rodie maruntite la...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: ctlina in DulciuriAm folosit un vas de gratin de 30 x 20cm. Incalziti cuptorul la 160°C. Depliati foile de placinta. Topiti untul. Intr-un castron amestecati migdalele, nucile, zaharul cu 2 linguri apa...Citeste continuarea
Mancare de ciuperci cu mazare si...
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postCeapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se pun in ulei de masline, la calit, pentru cateva minute. Adaugam morcovul taiat rondele si ciuperciile curatate si taiate felii. Punem...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai am amestecat faina cu cacao si praful de copt. Apoi am pus sa se topeasca untul cu ciocolata, pe baie de abur, dupa ce s-a topit, am tras de pe foc vasul si am adaugat zaharul, am...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si capsuni
Postat de: CameliaComan in DulciuriBlat: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid, in cel lichid si...Citeste continuarea
Tort simplu cu banane si frisca
Postat de: CameliaComan in DulciuriMixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam cate 2 linguri de faina peste amestecul de oua. Procedam astfel,pana terminam de incorporat toata faina. Adaugam...Citeste continuarea
Fursecuri cu stafide
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriUntul moale se amesteca cu zaharul pudra, se adauga treptat cate un ou si se mixeaza bine. Se adauga esenta de vanilie, faina si se amesteca usor cu o spatula. Punem si stafidele si...Citeste continuarea
Tocana familiei la ceaun
Postat de: ladydi in PorcIncepem cu pregatirea ingredientelor: le spalam si le taiem cubulete. Dupa ce este gata focul, punem ceaunul sa se incinga, adaugam ulei si slaninuta. Cand incep sa sfaraie,...Citeste continuarea
Fasole frecata cu carnati si varza...
Postat de: Adrian2016 in Mancaruri cu carneFasolea o las peste noapte la inmuiat in apa calda. A doua zi o clatesc bine si o pun la fiert in oala sub presiune timp de 40 de minute. Cele doua cepe le...Citeste continuarea
Covrigi cu sare
Postat de: reisnaor_2006 in PiineIntr-o cana, punem drojdia, sarea, zaharul si laptele. Lasam 10 minute deoparte. Punem intr-un castron faina si adaugam maiaua, uleiul si framantam un aluat....Citeste continuarea
Aperitive fursecuri cu cartofi si...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se fierb in coaja, dupa care se scot din apa si se lasa sa se racoreasca. Untul se topeste intr-o cratita pusa la foc cu 200 ml apa in ea. Fulgii de porumb se...Citeste continuarea
Fursecuri boabe de cafea
Postat de: stefy_a in DulciuriUntul (la temperatura camerei) se mixeaza foarte bine cu zaharul pudra. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se adauga calda peste crema de unt. Tot acum se adauga si cele doua...Citeste continuarea
Reteta de prajitura Carpati, cu foi...
Postat de: mirela0911 in PrajituriCum se prepara Reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa Foile: Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand...Citeste continuarea
Terina din ciolan de porc si...
Postat de: diaconta in Slow CookerAm pus toate ingredientele în vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l (mai putin feliile de jambon/bacon), am setat pe functia High si l-am lasat sa-si faca treaba pentru 5 ore. Am scos...Citeste continuarea
Fursecuri cu kaki
Postat de: ladydi in DulciuriDizolvam bicarbonatul in pulpa de kaki. In alt bol amestecam faina, scortisoara si sarea. Frecam untul cu zaharul până se topeste acesta din urma, adaugam oul si pulpa de kaki...Citeste continuarea
Pulpe de rata, ceapa si ciuperci
Postat de: panacris in RataPulpele de rață se porționează, se pun la prăjit în tigaia încinsă, cca. 5 minute pe fiecare parte. Apoi se scot pulpele din tigaie în alt recipient, iar în tigaia...Citeste continuarea
Biscuiti pentru Craciun
Postat de: eumimi in PrajituriSe bate untul cu zaharul, se adauga oul si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza ingredientele.Se adauga faina, praful de copt si praful de sare. Va rezulta un aluat moale, dar...Citeste continuarea
Fursecuri fragede
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIntr-un bol, amestecam zaharul cu ouale, pana cand se topeste. Adaugam treptat uleiul si mixam bine compozitia. Punem esenta de vanilie, cocosul, amestecam usor si punem faina pana se...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca si ciocolata
Postat de: panacris in DulciuriUntul la temperatura camerei se amestecă energic cu pudra de cacao, zahărul pudră, zahărul vanilinat, sarea și oul, până ce se înglobează toate ingredientele. Apoi se...Citeste continuarea
Pulpa de curcan cu legume in foietaj
Postat de: nadea68 in CurcanIncepem cu legumele. Curatam si spalam toate legumele. Intr-o tigaie,punem un pic de ulei si calim ceapa.Adaugam celalalte legume taiate marunt. Lasam pe foc cateva minute pana se...Citeste continuarea
Fursecuri cu pasta de macese
Postat de: panacris in DulciuriCe mi-a plăcut la aceste fursecuri, că toate ingredientele pentru aluat se pun deodată și se amestecă energic, până ce se omogenizează și înglobează toate ingredientele....Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie (Lemon crinkle)
Postat de: deyutzky in DulciuriIntr-un bol, mixam untul cu zaharul tos. Adaugam ouale si continuam sa mixam. Punem faina amesecata cu praful de copt, coaja de lamaie, sarea, esenta de lamaie si zeama de lamaie. Mixam putin...Citeste continuarea
Fursecuri crocante cu unt de arahide
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-un bol se mixeaza bine untul de arahide si untul moale, la temperatura camerei. Se adauga apoi oul, zaharul brun, lapele si esenta de vanilie. Se mizeaza in continuare pana se obtine o...Citeste continuarea
Fursecuri fragede de post
Postat de: Alepaty in PrajituriEu am folosit doar jumatate din cantitatile care erau pentru aceste fursecuri si mi-au iesit 13 bucati (26 jumatati). Am inceput prin a face aluatul care este foarte simplu de facut, margarina...Citeste continuarea
Pui cu langustine
Postat de: ctlina in PuiRumeniti bine bucățile de pui in uleiul de masline, cu usturoiul tocat si ceapa taiata fideluta. Se adaugă supa de homar, pasta de rosii și langustinele. Se condimenteaza: sare, piper si...Citeste continuarea
Dovleac la cuptor
Postat de: ctlina in Mancaruri de postTaiati dovleacul în felii de aproximativ 2-3 cm grosime. Curatati-l de seminte, dar lasati coaja. Puneti feliile de dovleac pe o tava acoperita cu hartie de copt, ungeti-le cu ulei de...Citeste continuarea
Tarta cu mere si caramel de post
Postat de: Nadyne in DulciuriSpalam si curatam un mar si-l dam prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi il presaram cu scortisoara. Adaugam zaharul, amestecam, punem apoi uleiul si amestecam din nou. Incepem sa...Citeste continuarea
Tocanita de tap cu garnitura de quinoa
Postat de: ladydi in Mancaruri cu carneSpalam carnea si o punem la fiert. Spumuim si adaugam sare. Lasam sa fiarba pana se desprinde de pe oase, completand cu apa calda cand scade. Intre timp pregatim legumele:...Citeste continuarea