Chec cu portocale, cardamom si merisoare

de katty in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 3183 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
Anul acesta am vrut un chec mai aromat pentru Craciun, asa  ca am apelat la  aroma mea preferata, cardamomul si portocala.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 7 linguri zeama de portocala
  • 7 linguri ulei
  • coaja rasa de portocala
  • cardamom macinat
  • 2 cani faina
  • 70 gr merisoare
  • 1 lingurita praf de copt
  • zahar pudra ptr decor
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu portocale, cardamom si merisoare:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si batem in continuare  pana capata consistenta unei smantani groase.

Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama si coaja de portocala, cardamomul  batand in continuare. Cernem faina cu praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn.

Turnam compozitia in 2 tavi  de cozonac sau in 3 tavi mai mici, presaram merisoarele, pe care le introducem usor, cu lingura in compozitie si dam tavile la cuptorul preincalzit pana trec proba scobitorii.

Servim checul rece presarat cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocale, cardamom si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

29.12.2016, 20:28

Minunat si aromat!

diaconta 1

29.12.2016, 20:36

ce pufos este
nu am folosit cardamon,desi stiu ca e sanatos

miki_a 1

30.12.2016, 13:46

Succes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ghimbir si lamaie