Briosa germana Buchty (Buchteln)

de Catalina L in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 5889 vizualizari

 

Aceasta brioşă pufoasa este o specialitate germana. Untul din compozitiea unei briose normale este aici este inlocuit cu smântână.
De mult vedeam aceasta reteta si eram tentata s-o fac. Acum ințeleg de ce.
Este pufoasa, moale si usoara.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/briosa-germana-buchty.html

 

INGREDIENTE

  • 300 -330 g de faina
  • 1 lingurita de drojdie uscata
  • 120 ml de smântână
  • 1 ou si restul de lapte pentru a avea 120 g (1 ou + lapte = 120 g)- am pus 60 g de lapte caldut
  • 1/2 lingurita de sare
  • 40 g de zahar
  • ciocolata cu lapte, miere pentru umplutura
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briosa germana Buchty (Buchteln):

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul .

In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si smantana.

Amestecati si incorporati laptele ramas. Framantam cca 10-15 minute.

Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.

Se degazează aluatul si se-mparte in 12 bile rotunde.

Le puteti lasa simple sau umple cu o lingurita de miere sau cu o bucata de ciocolata.

Le depuneti intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara lasand un pic des spatiu intre ele (tapisati cu hartie de copt forma unsa).

Lasati sa creasca inca 40 de minute, vor creste si se vor apropia.

Incalziti cuptorul la 160° C si coaceti timp de 25 - 30 minute .

Trebuie sa fie un pic aurie (nu rumenita tare).

Lasati sa se raceasca un pic, demulati si pudrati deasupra zahar pudra.

TIPS-URI

1

Am redus cantitatile pentru a obtine o briosa de marime medie (20/30 cm). Pentru o briosa mare folositi 500 g de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briosa germana Buchty (Buchteln)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose pufoase ( sau madlene)