Biscuiti bicolori cu bombonele

de Rahela Velicu in Prajituri, 28 Dec 2016 | 4350 vizualizari

 

Fragezi, aromati si foarte frumosi! 
Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 125 g unt moale
  • 250 g faina
  • esenta de porocale si esenta de vanilie
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • bombonele de decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti bicolori cu bombonele:

Mai intai mixam untul moale cu zaharul, adaugam oul si mai mixam sa se incorporeze bine. Adaugam faina si praful de copt si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie mai adaugam un praf de faina ca aluatul sa fie nelipicios.

Impartim coca in 2 parti egale. Intr-una dintre parti adaugam cacao si framantam pana se omogenizeaza si esenta de vanilie, iar in cealalta parte adaugam esenta de portocale.

Rupem jumatate din fiecare parte si intindem foi cat mai subtiri pentru ca la cuptor vor creste. Suprapunem o foaie alba peste una maro si rulam. Dam ruloul prin bombonele, fiti fara grija caci bombonelele nu se topesc la cuptor si taiem felii subtiri pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Ies aprox. 40 de fursecuri, dar numarul lor poate varia in functie de cat de groase se taie fursecurile.

Le dam la cuptorul peincalzit pentru 8-10 minute maxim.

Nu le lasam mai mult de 10 min ca se intaresc dupa ce se racesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti folosi in locul bombonelelor zahar pudra la final

2

Culorile le alegeti voi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti bicolori cu bombonele" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu gem de prune