Cozonac floare cu nutella

de Criss in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 13395 vizualizari

 

"Bunatati pentru colindatori."
Desi pozele nu sunt prea reusite, le-am facut seara, cu telefonul, la lumina becului, m-am hotarat totusi sa le postez, pentru ca acest cozonac e cu adevarat unul spectaculos, aspectuos si gustos. Si desi la prima vedere pare greu de facut, va asigur ca nu e deloc asa. Asa ca am sa-l refac cat de curand pentru a inlocui pozele astea urate cu altele mai frumoase.

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -100 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la oportocala
  • -3 linguri ulei
  • -50 g unt
  • -3 galbenusuri
  • -200 ml lapte
  • -7 g drojdie uscata (1 plic)
  • -un praf de sare
  • -200 g nutella
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu nutella:

In cuva masinii de paine se pun ingredientele exact in ordinea enumerata de mine. Mai intai laptele caldut, untul topit, uleiul, galbenusurile, zaharul, sarea, zaharul vanilat, coaja de portocala, faina si in final drojdia. Se seteaza masina pe programul de framantare si crestere (la masina mea e programul 8) si lasam masina sa-si faca treaba.

La finalul programului, aluatul meu e perfect. :) Pentru a va fi mai usor sa intelegeti cum se face acest cozonac floare, am facut poze cu etapele, Sper sa va ajute.  In prima faza, aluatul se imparte in 4 parti egale. Se pune hartie de copt in tava de la aragaz. Se intinde prima bila de aluat intr-o foaie rotunda cu diametru de 24 cm. Eu m-am folosit de o forma de tort cu diametru 24 cm. Daca doriti sa aveti un cerc perfect, puteti decupa aluatul.

Eu l-am lasat asa cum am reusit sa-l intind. Se unge prima foaie cu crema nutella, se intinde a doua foaie si se pune peste prima unsa, se unge si a doua foaie, apoi se pune a treia, se unge si aceasta si se acopera cu a patra foaie. Pe mijloc se pune un pahar si se imparte cercul in 4 parti egale, taind cu un cutit ascutit de la pahar spre exteriorul cercului. Taiem fiecare din cele 4 parti in doua si obtinem 8 petale.

Fiecare din cele 8 petale le taiem in doua si in final vom obtine 16 petale. Luam cate doua petale si le rasucim, una spre stanga si cealalta spre dreapta si lipim la capat. Procedam astfel pana vom obtine o floare cu 8 petale. Ungem floarea noastra cu galbenus de ou si mai lasam aproximativ 20 minute sa creasca. Coacem cozonacul pe treapta de sus a aragazului, timp de 35-40 minute, in functie de cuptor. Atentie, acest tip de cozonac nu necesita un timp de coacere la fel de lung ca si un cozonac clasic.  Dupa 35 minute e bine sa-l intepati cu o scobitoare. Daca scobitoarea iese curata, fara urme de aluat, cozonacul e gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun