Biscuiti (crinkles) cu lamaie

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 30 Dec 2016 | 4453 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 260 g făină
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • un plic cu praf de copt
  • coaja rasă şi sucul de la o lămâie
  • 100 g zahăr tos şi 100 g zahăr pudră (pentru tavalit fursecurile)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti (crinkles) cu lamaie:

Untul (la temperatura camerei) se taie cuburi (într-un vas, desigur), se adaugă zahărul şi coaja de lămâie. Se mixează până ce se obţine o compoziţie spumoasă.

Se încorporează oul şi se presară sarea. Treptat, se adaugă făina cernută şi praful de copt, amestecându-se compoziţia pentru omogenizarea completă.

Se adaugă sucul de lămâie şi se mixează până ce obţinem o compoziţie densă, cremoasă.

Se acoperă vasul cu o folie alimentară şi se păstrează la rece pentru 2-3 ore.

Din compoziţia obţinută, se formează biluţe potrivite pe care le vom trece prin zahăr tos, iar mai apoi prin zahăr pudră, astfel incât să fie acoperiţi complet.

Biscuiţii se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt, la o distanţă de 2-3 cm fiecare. Se coc pentru aproximativ 12 minute, la o temperatură de 160 grade C. 

După coacere, se lasă să se racească complet, după care pot fi depozitaţi în cutii metalice, închise ermetic.

Se servesc cu poftă!

TIPS-URI

1

Bilutele formate trebuie sa aiba o dimensiune nu foarte mare (as zice cat o nuca micuta). Din graba, le-am format mai maricele, insa in timpul coacerii se intind destul de mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti (crinkles) cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti spritati