Gogosele de ecler

de Valentin68 in Dulciuri, 31 Dec 2016 | 9771 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori.

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina unirea
  • 250 g faina
  • 1/2 l apa
  • un praf de sare
  • 5-6 oua ( in functie de marimea lor)
  • Crema
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri budinca Dr.Oetker vanilie Premium
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 g unt
  • 700 ml lapte
  • 300 ml frisca
  • Glazura
  • fondant cumparat gata facut ( se poate face si-n casa, dar e mai migalos)
Portii: 65
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele de ecler:

Mai intai, pregatim compozitia de ecler. Intr-o craticioara, punem apa, sarea si margarina si punem pe foc, amestecam continuu pana se topeste margarina si da in doua clocote, apoi adauga faina toata si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase. Lasam sa se raceasca suficient cat sa nu se ''coaca'' ouale. Cand s-a racit, incepem sa incorporam ouale, unul cate unul, daca ouale sunt mai mari merg doar 5, daca-s mai mici merg 6. Apoi, cu ajutorul unei ligurite formam gogosele, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptorul preincalzitla 180 grade C, apoi se lasa mai mic focul si se coc la foc domol. Sunt gata cand se umfla si sunt rumene. Se lasa la racit. 

Crema: Intr-un castron, punem praful de budinca si-l diluam cu laptele. Separat, amestecam ouale cu zaharul si zaharul vanilat si punem pe baie de aburi, amestecam bine pana se topeste zaharul, apoi adaugam praful de budinca diluat si lasam sa fiarba pana se ingroasa, amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Tragem de pe foc, lasam sa se racoreasca cca. 10 min, apoi adaugam untul si omogenizam. Lasam sa se raceasca bine si la final incorporam frisca batuta spuma.

Ne apucam sa le umplem, taiem pe jumatate si umplem cu crema apoi glazuram cu fondant sau ciocolata topita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele de ecler" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca, ciocolata si alune