Daca aveti o bucata mare de muschi de porc si vreti sa o pregatiti intr-un mod mai deosebit, puteti face o rulada.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Muschiul de porc se taie astfel incat sa devina cat mai amplu si se bate cu ciocanul.
Carnea se taie in bucatele si se da prin robot impreuna cu ceapa (curatata de foi, spalata si taiata in 4), morcovul (curatat de coaja, spalat si feliat) si tija de apio (spalata si taiata rondele). Dupa aceea, se pun toate intr-un castron si se amesteca cu putina sare, putin piper negru macinat, jumatate de lingurita de boia de ardei dulce, un ou si putin cimbru uscat.
Peste muschi se presara sare si jumatate de lingurita de boia de ardei dulce, apoi se intinde amestecul din castron si se insira castravetii murati, unul in spatele celuilalt, pe partea mai lunga a muschiului. Se ruleaza muschiul si se infig scobitori in el din loc in loc pentru a nu se desface (de asemenea, se poate lega cu ata sau sfoara). Rulada se pune intr-o tava unsa cu ulei, in care se adauga o cescuta cu apa, si se presara putin cimbru uscat peste ea. Se acopera cu o folie de aluminiu si se introduce tava la cuptor pana cand se patrunde carnea bine, dupa care se ia folia si se mai lasa la cuptor pana cand capata o crusta frumoasa. Dupa ce rulada este scoasa din cuptor, se scot si scobitorile cu atentie.