Bunatati pentru colindatori ;)
Chiar daca a trecut Craciunul, colindatorii tot mai vin, cu plugusorul, steaua si apoi cu sorcova. Deci trebuie sa fiu pregatita ;) Daca le-am sarit de Craciun, islerele nu pot lipsi de sarbatori, asa ca le-am readus pe lista de bunatati pentru Anul Nou ;) Asa ca am modificat un picut reteta original, ca deh, asa imi sta in fire. Spor si pofta buna!
Făina se amestecă cu untura, ouăle, zahărul pudră și un praf de sare, toate la temperatura camerei. Praful de copt se adaugă la amestecul de făină.
Se frământă totul până se obține un aluat elastic, adăugându-se smântâna, puțin câte puțin.
Se întinde aluatul și se taie cu o formă rotundă sau paharul, pentru a se obține fursecurile.
Islerele obținute (cca. 30 bucăți perechi!) se pun în tava tapetata cu foaie de pergament și se pun la copt, în cuptorul preincins, pentru cca. 20 de minute, la foc mediu.
Între timp, untul se freacă cu zahărul pudră și nuca măcinată, până se omogenizează.
Islere se unesc cu această cremă.
Se toarnă glazura de ciocolată și se lasă la rece până a doua zi. Apoi se rotesc prin nucă măcinată, ca să se acopere crema ieșită pe margini.