Nu-i mila 23 si nici vreun canal tv, e doar o aniversare...pe 31 decembrie , in urma cu 23 de ani, o Popeasca si un Stoicescu au zis'' DA si vedem noi ce ne rezerva viata''....e bine, am zis bine, pentru ca sa lasam loc de evolutie, cand e totul la superlativ te plafonezi si nu mai evoluezi.....ce sa zic suntem compatibili din multe puncte de vedere si cred ca asta ne-a adus pana in ziua de azi, cu bune si mai putin bune, ca daca-s prea multe bune ne plictisim repede, avem nevoie de adrenalina, incercari si multa voie buna.......deci La multi ani, noua, astia lui Stoicescu !
Blat: Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm. Am pregatit blatul cu o zi inainte, se taie mult mai bine a doua zi. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam cacao si faina, omogenizam si adaugam jumatate din albusurile spuma. Adaugam si nuca macinata si restul de albusuri, avand grija sa incorporam albusurile cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma de tort cu hartie de copt, turnam compozitia si dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit pana a doua zi cand il asamblam.
Sirop: Apa si zaharul la fiert, cand da in clocot tragem de pe foc si adaugam esenta de rom, lasam sa se raceasca.
Frisca: Intr-un bol inalt punem smantana dulce si frisca lichida si mixam pana obtinem o frisca suficient de tare. Pastram cam 4-5 linguri sa ornam marginea tortului
Crema : Amestecam mascarpone cu crema de cacao si cu frisca batuta.
Asamblare: Taiem blatul de tort in 3 , asezam prima bucata pe farfurie, o insiropam bine si adaugam crema ( crema o impartim in 3 parti, pentru ultima parte lasam mai putin, pentru ca marginile le imbracam cu frisca), intindem crema, asezam blatul al doilea, insiropam si intindem crema, asezam si ultimul blat, intindem crema si marginile le ornam cu frisca. Decoram cu stelute din pasta de zara pe care le-am confectionat cu o seara inainte si le-am lasat la uscat.